JACHTAKTE behaald: PRINSES AMALIA kan gaan jagen met papa WILLEM-ALEXANDER

0

Koning Willem-Alexander tijdens de jacht op het Kroondomein (Beeld: Partij voor de Dieren)

Prinses Amalia kan in het najaar op Kroondomein Het Loo gaan jagen met papa Willem-Alexander. Amalia heeft namelijk heeft haar jachtakte behaald. De kroonprinses had al de voorloper van de jachtakte: een jagersdiploma. Amalia haalde haar jachtakte op aandringen van haar vader, koning Willem-Alexander. Ook hij heeft een jachtakte en jaagt regelmatig.


dat Amalia haar jachtakte heeft behaald is aan SBS Shownieuws bevestigd door de voorzitter van de Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer en de Rijksvoorlichtingsdienst. Meer toelichting geeft de RVD niet.

De kroonprinses had al de voorloper van de jachtakte: een jagersdiploma. Ze heeft voor de jachtakte extra testen moeten doen. Toen bekend werd dat Amalia een jachtdiploma had, zijn er Kamervragen gesteld door de Partij voor de Dieren. jagen binnen de koninklijke familie is een gevoelig onderwerp. Er is veel kritiek op het feit dat koning Willem-Alexander kroondomein Het Loo enkele maanden per jaar sluit om er te kunnen jagen.


Voor het behalen van een jachtakte moet een toekomstige jager de gelegenheid hebben tot jagen, de optie hebben tot het verkrijgen van een wapen en in het bezit zijn van een goede wapenkluis. De aanvraag en de verstrekking van een jachtakte lopen via de afdeling Korpscheftaken in de regio waar een toekomstige jager woont. Amalia haalde haar jachtakte op aandringen van haar vader, koning Willem-Alexander. Ook hij heeft een jachtakte en jaagt regelmatig.

In het door Claudia de Breij geschreven boek Amalia zei de prinses dat de akte “niet meteen bedoeld is om te gaan jagen, maar vooral dient ter voorbereiding op het toekomstige beheer van kroondomein Het Loo in Apeldoorn”.

De Nederlandse Organisatie voor Jacht en Grondbeheer wenst Amalia veel ‘jagersvreugde’ toe.