Is dit de reden van zijn ruzie met Frank? Rogier Smit: ‘Zonder cocaïne komt hij de dag niet door’

0

Is het cocaïnegebruik van Rogier Smit (46) de achterliggende reden van zijn ruzie met partner Frank Jansen (76)? ‘Zonder komt hij de dag niet door. Frank is daarvan op de hoogte. maar laat hem gaan. Hij wil zich er niet mee bemoeien, omdat hij bang is dat dat tot ruzie leidt’. Bij RTL maakt programmadirecteur Peter van de Vorst zich inmiddels grote zorgen over het voortbestaan van de kijkcijferhit Frank & Rogier checken in op zijn zender.


Was het weekblad Privé die precies een week geleden onthulde dat Frank en Rogier ‘even’ uit elkaar zijn en elkaar verbaal naar het leven staan deze week pakt het weekblad uit met het verhaal dat de jongste van het duo, Rogier Smit, drugsverslaafd zou zijn.

Privé schrijft: “De openhartige uitlatingen van Frank Jansen en Rogier Smit hebben in de directe omgeving van het flamboyante tweetal voor de nodige geruchten en roddels gezorgd. Zo wordt het onberekenbare gedrag van Rogier toegeschreven aan een drugsprobleem, waarmee hij al enige tijd te kampen zou hebben. al doet hij daarover zelf het zwijgen toe.”


Zwijgen doet niet een vriend van Rogier die weet te vertellen dat die zich geregeld tegoed doet aan cocaïne en dat hij inmiddels zover is dat hij niet meer zonder kan. “Zonder komt hij de dag niet door. Frank is daarvan op de hoogte. maar laat hem gaan. Hij wil zich er niet mee bemoeien, omdat hij bang is dat dat tot ruzie leidt. Frank realiseert zich hoe broos hun succes is. Zonder Rogier is het gedaan met hun televisiewerk. Rogier weet dat ook en dat buit hij uit. Ook dat verklaart zijn overmoedige en onstuimige houding ten opzichte van Frank. Ze zijn tot elkaar veroordeeld. Het is de combinatie van die twee enorm verschillende karakters die hen op de tv zo boeiend maakt.”

Dan: “In heel veel opzichten gaan Frank en Rogier buiten hun werk om elk hun eigen gang. Frank is de huiselijke van de twee. Rogier gaat graag uit. Voordat we te maken kregen met het Coronavirus was hij een graag gezien gast in het uitgaansleven van Den Haag en Amsterdam. Rogier is een echte levensgenieter. De aandacht die zijn tv-succes oplevert, laat hij zich heel gretig welgevallen.”

Rogier zegt op vragen van Privé geen tijd te hebben om op de cocainegeruchten te reageren, maar valt even stil als hij met de verbalen die de ronde doen wordt geconfronteerd. “Eh… Rogier, een drugsprobleem? Dat weet ik echt niet,  zegt hij. om er later aan toe te voegen dat hij dan toch wel de aangewezen persoon zou zijn die dat als eerste gemerkt zou moeten hebben. “Ga er maar vanuit dat dat niet het geval is:  besluit hij.

De inmiddels hoog opgelopen ruzie tussen het duo maakt men zich bij RTL zorgen over de toekomst van hun kijkcijferkanonnen Frank Jansen en Rogier Smit. Hoewel nieuwe opnamen van een nieuwe reeks Frank & Rogier checken in pas begin 2021 starten doet RTL-programmadirecteur Peter van der Vorst (48) verwoede pogingen, zo schrijft Privé, om de twee bij hem aan tafel te krijgen om de problemen uit te praten.

Frank zou inmiddels akkoord zijn, maar Rogier zegt tijd nodig te hebben om voor zichzelf alle
perikelen en irritaties op een rij te zetten. Hij zou wel zijn excuses aangeboden voor het feit dat
hij documenten en afschriften uit Franks boekhouding op straat heeft gegooid.Frank en Rogier, die bij SBS anderhalf jaar lang hoge kijk- en waarderingscijfers scoorden, tekenden begin dit jaar een contract voor drie jaar en verzekerden zich van een inkomen van bijna 400.000 euro per jaar. Dit jaar hoefden zij voor die vier ton slechts zes afleveringen van Frank & Rogier Checken In te maken.

Volgend jaar zou het duo naast de huidige serie nog een ander programma presenteren. Door die plannen is nog geen streep gezet, maar als Rogier en Frank de komende maanden hun ruzie niet weten bij te leggen  is de kans groot dat het doek zal vallen. Voor programma’s afzonderlijk van elkaar zou men bij RTL geen interesse hebben, zo weet weekblad Privé.

 

Share.