Frank en Rogier op punt van scheiden – Paleis voor een Prikkie’-sterren ruziën elkaar de tent uit

0

Het huwelijk van Frank Jansen (74) en Rogier Smit (46) is in rap bezig op de klippen te lopen. Het Haagse homostel dat eerst met Paleis voor een prikkie bij SBS en nu met Frank & Rogier checken in bij RTL torenhoge kijkcijfers scoort leeft zelfs al gescheiden nu opnamen voorbij zijn. Frank zit in hun huis in Frankrijk en Rogier bleef achter in het pand in Den Haag. Inmiddels is het moddergooien ook begonnen. Frank zegt zich dood te ergeren aan het divagedrag van Rogier countert  met ‘Frank doet zich rijker voor dan hij is. En intussen maar dik en deftig doen. De heer Jansen koopt de duurste Range Rover op afbetaling, van wie hij vindt dat het succes hem naar het hoofd is gestegen..’

Kibbelen deden ze al die jaren op tv en dat was leuk, maar thuis wordt er niet gekibbeld maar ruzie gemaakt. Zo erg zelfs dat Frank de echtelijke woning in Den Haag afgelopen weekend verlaten heeft en naar hun huis in Frankrijk gereden is. Dat hun relatie na negentien jaar in een zware crisis verkeert geven beiden toe toe aan weekblad PRIVÉ, dat vandaag, woensdag in de nieuwe editie uitpakt met dit nieuws.


Het is geen geheim dat Frank en Rogier het niet altijd met elkaar eens zijn en dat een gezamenlijke tv-klus nooit zonder kibbelen en bekvechten tot stand komt. In Frank & Rogier Checken In valt het week in, week uit op dat Rogier Smit tegenwoordig wel heel venijnig en denigrerend uithaalt naar zijn collega en echtgenoot. Frank Jansenin weekblad Prive: “Ja, het klopt dat Rogier feller en harder is geworden. Hij lijkt soms geen rem te hebben en hij denkt vaak niet na voordat hij er iets uitgooit. En ik ben dan de dupe. Mij wordt de mond gesnoerd en ik moet het onderspit delven, tenminste zo komt dat bij de kijkers over.”

“Ik krijg daar veel op- en aanmerkingen over, vooral uit mijn vrienden- en kennissenkring. Niemand begrijpt dat ik mij op de televisie zo door Rogier laat behandelen. Er zijn zelfs vrienden die zich boos maken over de manier waarop Rogier zich naar mij toe gedraagt. Ze zeggen zich zorgen om mij te maken. Ze vinden dat ik van me af moet bijten en dat ik me niet door Rogier moet laten ondersneeuwen.”


Dan: “De regisseur van ons programma heeft op zeker moment de opnamen zelfs stilgelegd om met Rogier over zijn houding te praten. Ook zij vond dat hij moest inbinden.”

Frank vertelt in Privé onomwonden dat het hem steeds meer duidelijk werd dat zijn partner niet die sterke benen heeft die nodig zijn om het succes en de tv-roem te kunnen dragen. “Rogier is naast zijn schoenen gaan lopen en daarmee maakt hij zich zeker niet geliefd bij de mensen om mij heen. Rogiers houding in ons nieuwe programma wordt hem niet door iedereen in dank afgenomen!”

Mag voor Frank, zoals hijzelf zegt ‘zijn wereld niet instort als er plotseling een einde komt aan zijn tv-carrière, maar voor Rogier, zo zegt Frank, zou het een klein drama zijn. “Frank: “Ik heb de indruk dat hij Rogier) niet meer zonder kan. Als het programma stopt, is hij brodeloos. Financieel is hij afhankelijk van mij. Ik ben altijd dezelfde gebleven, Rogier niet. Hij loopt nu met de neus in de wind, en naast zijn schoenen.”

Frans is juist naar Frankrijk afgereisd om Rogier tot rust te laten komen en op die manier hun relatie te redden. Frank: “Zelfs de houding van Rogier denk ik aan te kunnen. Ik ben positief. Ik denk dat we beiden wel door deze even wat moeilijke periode heen komen. Daarom neem ik nu ook afstand. Ik denk dat het goed is dat Rogier en ik een tijdje niet op elkaars lip zitten. Problemen zijn er om opgelost te worden en dat gaat het beste als de rust is teruggekeerd. Het is voor mij zelfs een uitdaging het leven en het werk van Rogier en mij weer op de rit te krijgen.’

Maar of dat gaat lukken…Rogier Smit reageert woedend op de uitspraken van zijn partner, met wie hij acht jaar geleden in het huwelijk trad. In weekblad Privé maakt hij van zijn hart geen moordkuil. “Van mij wordt vaak gezegd dat ik een golddigger ben en dat ik voor het geld voor Frank heb gekozen. Iedereen die dat denkt, komt van een koude kermis thuis. Frank doet zich rijker voor dan hij is. En intussen maar dik en deftig doen. De heer Jansen koopt de duurste Range Rover op afbetaling,’ aldus Rogier Smit, die kopieën van de koopovereenkomst met House of Brands Auto-importmij BV uit Rijnsburg aan het weekblad geeft….

Om te bewijzen dat zijn partner geen miljoenen op zijn bankrekening heeft staan, stuurt hij, zo schrijft Privé,  bovendien afschriften van diens betaalrekening bij de ING, evenals van de creditcard-onderneming ICS. Aan de hand van foto’s en filmpjes laat hij zien dat de panden van Frank Jansen veel achterstallig onderhoud hebben. ‘Zowel ons huis in Nederland als in Frankrijk is zo lek als een mandje. Als je ze ziet, denk je niet dat wij er wonen, maar de Familie Flodder…’

Het hele, acht pagina’s tellende verhaal leest u in weekblad Privé.

Share.