Arbeidsinspectie grijpt in: Kleine Claire mag niet meer te zien zijn in Chateau Meiland

0

Kleine Claire van drie, de dochter van Maxime Meiland zal in de komende reeks Chateau Meiland nog maar heel sporadisch te zien zijn. Dat na ingrijpen van de inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Die heeft bepaald dat Claire maar 5 keer per jaar op tv te zien mag zijn.

Kinderen tot 13 jaar mogen in Nederland niet werken; dat is een algeheel verbod: het verbod op kinderarbeid. Alleen als er sprake is van cultureel werk (artistieke arbeid) kan eventueel een ontheffing worden gegeven. Erica Meiland onthult het gedwongen vertrek van kleine Claire in het nieuwe nummer van Veronica Magazine: “Onze kleine Claire gaat er dit seizoen min of meer uit.” En de reden? De inspectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft ingegrepen. Claire mag maar 5 keer per jaar op tv komen. “Erg jammer, ook voor de kijkers”


“Claire hobbelde altijd gewoon mee, maar de inspectie doet net alsof ze hard aan het werk is. Als wij nu aan het draaien zijn en Claire zit ergens waar wij moeten zijn, dan moet zij uit beeld: Kom maar meid, ga hier maar even achter de iPad – wat ze helemaal niet wil,” zegt Erica ook.

“Ik vind het heel erg jammer dat Claire niet meer zo vaak in beeld mag”, vertelt Maxime aan Shownieuws. “En het is vooral heel erg lastig, want wij draaien gewoon echt reality. Ze is gewoon bij ons thuis.” Een situatie die volgens haar allerminst praktisch is. „We moeten dus elke keer zeggen dat Claire uit beeld moet of we moeten haar afleiden. Dat vind ik wel erg vervelend. Een hoop gedoe.”


Montana, de zus van Maxime, denkt dat de fans van Chateau Meiland het ook jammer zullen vinden dat Claire minder in de serie te zien zal zijn. Daar is Maxime het mee eens. “Maar dit zijn nou eenmaal de regels hè”, verzucht ze.

De Meilandjes zijn het dus niet eens met de beslissing van het ministerie en hebben een advocaat in de arm genomen. Erica: “De producent is met een advocaat bezig om te kijken of we er iets tegen kunnen doen, want het is niet werkbaar. De eerste drie afleveringen is ze waarschijnlijk nog wel te zien, maar ja, daarna kwamen er twee dames van de inspectie…”