HYPOCRIET: Doutzen Kroes laat zich niet vaccineren, hekelt coronabeleid, maar graait wel uit coronasteunpot

0

(Beeld: Instagram)

Doutzen Kroes (36) mag zich niet laten vaccineren, het coronabeleid van Mark Rutte hekelen, maar de vrouw die 29 miljoen euro op haar bankrekening heeft staan heeft inmiddels wel bijna 20.000 euro uit de pot voor coronasteun gevraagd en gekregen voor haar bedrijf AHAU Gele Zon B.V. Dat heet hypocriet?


Dit schrijft Quote op basis van openbare gegevens van het UWV over de NOW-steun voor ondernemers. In totaal kreeg het topmodel over de vijf aanvraagperiodes 18.817 euro aan NOW-steun bijgeschreven op haar rekening. DE NOW-steun is bedoeld om bedrijven met een verminderde omzet vanwege de coronacrisis een steuntje in de rug te bieden. Volgens de meest recente schatting van Quote ligt Doutzens vermogen rond de 29 miljoen euro.

In juli vorig jaar liet Kroes na ‘urenlange research’ haar 7 miljoen volgers weten te twijfelen aan de oprechtheid van de media, farmaceutische industrie, regeringen en grote bedrijven. Het topmodel suggereerde dat zij verkeerde motieven zouden nastreven in deze donkere tijden.


Afgelopen september kwam ze op haar social media met de mededeling zich niet laat verplichten tot vaccinatie. “Ik laat me niet dwingen om mijn gezondheid te bewijzen om deel te kunnen nemen aan de maatschappij. Ik accepteer geen uitsluiting op basis van medische gegevens.” Nog maar vorige week trok ze de vaccins in hun geheel in twijfel.

In de video die het model postte in haar verhaal, praat iemand over “de grootste misdaad in de wereldgeschiedenis”. De vaccins zouden namelijk gemaakt zijn door ‘satanisten’. In het 25 minuten durende filmpje worden allerlei dingen in twijfel getrokken, zo zien we bijvoorbeeld de vraag: “De hele wereldbevolking vaccineren, waarom?” Een simpel antwoord daarop is: om het coronavirus tegen te gaan. Maar dat klopt volgens de maker niet. Zo zouden vaccins bedoeld zijn om de groei van de wereldbevolking in te dammen.

Doutzen Kroes plaatste nog wel een disclaimer bij de video: “Het zou kunnen dat dit nep is, ik weet het niet. Maar deze informatie moet gehoord worden. Ook vraag ik me af waarom deze mensen zich uitspreken, zij hebben alles te verliezen…”

Quoute over de 5 steunaanvragen het het model: “In welke ideologische Twister-houding moet Doutzen Kroes zich wringen om aan de ene kant vanaf haar smartphone van zo’n beetje ieder maatschappelijk instituut afstand te doen, om aan de andere kant te ontvangen van zoiets in- en in-collectiefs als het UWV? (Rechtervoet op solidariteit, linkervoet op egoïsme, rechterhand op narcisme, graag!)