‘Hou je bek, Jan!’ – TVOH-kandidate Brenda en coach Jan Smit krijgen volle laag van Anouk

0

Waarschijnlijk had Brenda van Aarsen (33) uit Borculo haar optreden bij The Voice of Holland (TVOH) ietsjes anders voorgesteld. Ze kreeg de volle laag van geïrriteerde Anouk in The Voice. Anouk overlaadde de zangeres met snoeiharde kritiek. Ze vond het optreden ‘vermoeiend’ en was blij dat het afgelopen was. “Ik begrijp er geen ene flikker van. Je hebt de verkeerde keuze gemaakt. Je slaat de plank helemaal mis. Het deed me geen ene bal. De technieken heb je allemaal. Maar je hoeft ze niet alle veertig in een liedje te pleuren.” Jan Smit die het voor Brenda opnam moest dit bekopen met de opmerking van Anouk: ‘Hou je bek, Jan!’.

Bijzonder, want de auditie van Brenda van Aarsen (33) uit Borculo viel wel in de smaak bij andere juryleden. Twee coaches, Jan Smit en Ali B., draaiden hun stoel al na de eerste noot. Het optreden leverde de zangeres een ook staande ovatie op en veel positieve reacties. Het felle commentaar van coach Anouk levert dan ook veel reacties op. Brenda zelf blijft er nuchter onder. “Het is een kwestie van smaak”, laat ze weten aan de Stentor.


Van Aarsen, die optreedt als zangeres Brenda Bee, zong tijdens TVOH ‘There Must Be an Angel’ van Eurythmics. het leverde haar van Anouk snoeiharde kritiek op. Ze vond het ‘vermoeiend’ en was blij dat het afgelopen was. “Ik begrijp er geen ene flikker van. Je hebt de verkeerde keuze gemaakt. Je slaat de plank helemaal mis. Het deed me geen ene bal. De technieken heb je allemaal. Maar je hoeft ze niet alle veertig in een liedje te pleuren.”

Kritiek waarop Brenda nu reageert in de krant met: “Ik moet zeggen dat ik het niet eens heel heftig heb ervaren op dat moment. Als ik het nu terugzie, denk ik: oh ja, dat was inderdaad wel pittig. Maar je weet dat op het moment dat je daar gaat staan er van alles op je af kan komen. Dat Anouk niet enthousiast was, is haar goed recht. Het is een kwestie van smaak.”


Brenda van Aarsen zegt zelfs de kritiek van Anouk wel te begrijpen. “Als ik de hele avond een concert sta te doen ga ik niet alles in één minuut knallen. Dat verdeel je mooi over de avond. Maar ik kreeg maar één minuut, dan ga ik die minuut vol benutten. Het is haar mening. Daar heb ik geen problemen mee. Ik was blij dat de mannen wel enthousiast waren.”

Uiteindelijk koos Brenda Jan Smit als haar coach. In ce Stentor zegt zij over die keus: Hij is de nieuwste coach. Het kan een leuk onderdeel zijn dat hij daar met heel veel frisse energie begint. Ik ben ook veel Nederlandstalig aan het schrijven. En het leek mij een sympathieke kerel.” Jan Smit nam het overigens nog voor Brenda op ten opzichte van Anouk. Hij moest dit bekopen met de opmerking: ‘Hou je bek, Jan!’.

Share.