Hoogzwangere vriendin Jan Dulles praat voor het eerst over overleden dochtertje: ‘Wat had ik verkeerd gedaan?’

0

In december is het een jaar geleden dat 3J’s-zanger Jan Dulles (46) en zijn vriendin Caroline Mol (31) afscheid moesten nemen van dochtertje Donna. Ze werd slechts drie maanden oud. Voor het eerst vertelt Caroline over die vreselijke dag, het intense verdriet en de overleefmodus.

Op 19 december 2020 overleed Donna-Maria, de drie maanden oude baby van 3Js-zanger Jan Dulles (46) en zijn vriendin Caroline Mol (31). Zoon James (3) is er al als Caroline opnieuw zwanger raakt. Caroline voelt aan alles dat het een meisje wordt. Dat klopt. En dan is er, drie maanden na de geboorte, de fatale zaterdag 19 december 2020. “Ik vond haar wel slapjes en wat benauwd klinken en maakte ’s avonds laat nog een selfie met haar die ik Jan stuurde: ‘Je meisje is een beetje ziek.’ De volgende ochtend kocht ik pruimensap, om dat te mengen met wat borstvoeding. Ik hoopte dat het zou helpen, maar helaas, ze gaf de melk terug en knapte niet op. Met James ging ik naar de kapper, een paar huizen verderop. Jan bleef bij Donna,” vertelt Caroline aan Kek Mama.


“Ik zat koud een kwartier in de kappersstoel toen Jan paniekerig op de deur klopte: ik moest snel komen, het ging niet goed met Donna! Even ervoor had hij de huisarts gebeld omdat hij vond dat Donna ineens zo slap en zwak was geworden. Toen hij haar oppakte, zag hij haar wegzakken. Alsof ze haar laatste adem uitblies. Stomtoevallig was onze huisarts in de buurt. Bij hem gingen alle alarmbellen af toen hij haar zo zag en net op het moment dat ik binnenstapte, gaf hij Donna een hartmassage. In no time landde er een helikopter bij ons om de hoek en stond ons huis vol ambulancemedewerkers, artsen en politie. Heel onwerkelijk, alsof je naar een hele nare, slechte film kijkt.”

Caroline in het blad: “Uiteindelijk wordt Donna met gillende sirenes naar het ziekenhuis vervoerd. Ik hield nog steeds hoop. Jan niet, die had gezien hoe levenloos ze in zijn armen had gelegen. Dat ze op dat moment eigenlijk al gestorven was. Maar hij durfde mij dat niet te vertellen. In het AMC werd mijn kleine poppetje gereanimeerd op een hele grote tafel. Omwille van de verwerking moesten we er verplicht bij zijn, maar het was pure horror. Ik was volledig in shock. Ondertussen bleven artsen roepen: hartslag dit, temperatuur dat. Pas toen ik hoorde ‘temperatuur 31,4’ wist ik dat het voorbij was. Ik rende gillend de gang op: mijn kind was dood! Ik voelde een intens verdriet en het gevoel dat ik als moeder gefaald had. Wat had ik verkeerd gedaan? Was mijn borstvoeding niet goed geweest? Het pruimensap?”


“Donna ging vervolgens gelijk onder een scan en toen ontdekten ze een scheurtje in haar middenrif. Een aangeboren afwijking die jaarlijks 1 op de 5000 baby’s treft. Haar longen, darmen en maag waren verschoven en op de plek waar ze hadden gereanimeerd, zat haar hartje allang niet meer. Ze had geen schijn van kans gehad dit te overleven.”

Het complete interview leest u bij Kek Mama