HERMAN BRUSSELMANS doet mee aan Stoptober: ‘Het betaalt goed’

0

De 10e editie van Stoptober, de grote actie waarin Nederland wordt opgeroepen om vanaf vandaag, 1 oktober, te stoppen met roken is begonnen. Bekende Nederlanders die de kar trekken zijn dit jaar Maxime Meiland, Herman Brusselmans en First Dates-maître Sergio Vyent. Maar doen ze mee om van hun verslaving af te komen of voor het geld? Hoewel de organisatie ontkent dat er betaald wordt zegt Herman Brusselmans:  “Ik ben in Nederland ambassadeur voor Stoptober. 28 dagen geen sigaretten en ik ga dat doen, want ik heb een contract. En het betaalt goed.”

In een vraaggesprek met de Vlaamse krant het Laatste Nieuws antwoordt Herman Brusselmans op de vraag Welke gewone dingen doe je graag met: “Eten. Naar het voetbal kijken. Met de motor rijden. Babbelen met mijn lief. Bezig zijn met de kleine. Wandelen met de hond. En sigaretten roken.” Met dat laatste is Brusselmans vandaag gestopt. Niet omdat roken ongezond is, maar omdat hij meedoet aan Stoptober. En dat betaalt goed. “Ik ben in Nederland ambassadeur voor Stoptober. 28 dagen geen sigaretten en ik ga dat doen, want ik heb een contract. En het betaalt goed.”


Hoewel de organisatie zegt dat BN’ers die deelnamen aan Stoptober is Herman Brusselmans niet de enige die anders beweert. Vorig jaar was Rick Brandsteder voor de tweede keer ambassadeur van Stoptober. Hij vertelde Shownieuws dat hij wordt betaald om mee te doen.

“Natuurlijk krijg je hier wel iets voor. Dat is ook logisch want je zet je ook in. En je hebt ook een voorbeeldfunctie, die ik vorig jaar goed verprutst had”, vertelde hij lachend. “Ik denk wel dat mensen net wel dat stapje kunnen gebruiken. Of zoals ik, die tweede kans pakken. Natuurlijk krijg je hier wat voor maar dat staat in schil contrast met wat je echt hier wil laten gebeuren en dat is stoppen met roken.”


De kans lijkt ook klein dat Brusselmans definitief stopt met roken. ““Ik ging stoppen toen Lena zwanger was, ik ging stoppen toen de kleine geboren was, ik ging al duizend keer gestopt zijn, maar ik ben gewoon zwaar, zwaar verslaafd. En ik heb er weinig last van. Twee jaar geleden zijn mijn longen onderzocht, ik blijk toplongen te hebben. ”