HELENE HENDRIKS wordt met de DOOD BEGREIGD en mag van politie niets meer zeggen over einde Vandaag Inside

0

(Beeld: Talpa/WilliamRutten)

Hélène Hendriks wordt met de dood bedreigd en mag van politie niets meer zeggen over het einde van Vandaag Inside. Hélène over haar gedwongen zwijgen. “Dat is eigenlijk op last van de politie omdat er een stevig dreigement ligt. Zij hebben dringend advies gegeven om mij iets afzijdig te houden. Ik heb natuurlijk een redelijke link naar VI.”


Hélène Hendriks zal voorlopig niet haar mening geven over het veelbesproken kaarsincident rond haar collega Johan Derksen die het einde inluidde van Vandaag Inside. Na stevige doodsbedreigingen heeft de politie haar geadviseerd om zich ‘iets’ afzijdig te houden, zo vertelde de presentatrice aan het begin van de SBS6-talkshow HLF8.

“Misschien goed om vooraf aan te geven: ik zal niet te veel mijn mening geven hierover”, zei Hendriks op het moment dat het einde van Vandaag Inside aan de HLF8-tafel werd besproken. “Dat is eigenlijk op last van de politie omdat er een stevig dreigement ligt. Zij hebben dringend advies gegeven om mij iets afzijdig te houden. Ik heb natuurlijk een redelijke link naar VI.”


De presentatrice, die sinds deze week de van wangedrag beschuldigde Johnny de Mol vervangt in HLF8, vertelde ook zonder namen te noemen dat ze niet de enige is die dreigementen ontvangt. Hendriks noemde daarbij geen namen. “En misschien ga ik dan nu ook wel weer te ver: Johan is echt een heel goede en fijne collega van mij en ik zal echt nooit een collega afvallen. Dat wil niet zeggen dat ik zijn uitglijder goedkeur. Daar heeft hij zelf ook al genoeg over gezegd, maar ik wil dat toch even kenbaar maken.”

Hendriks was vele jaren te zien als tafeldame in de shows rond VI. Ook sinds Vandaag Inside op tv is, schoof ze regelmatig aan.