Hans Kraay ziet de dood in ogen: ‘Er kwam nu een Audi A5 met echt 200 kilometer per uur recht op mij af in dat kleine straatje

0

Hans Kraay jr. heeft zaterdag op weg naar de uitzending van Oranjezomer de dood in de ogen gezien toen hij op dorpsweggetje dichtbij zijn woning in Ophemert een tegenligger met 200 km/u op zich af zag komen. “Ik dacht echt: ik ben dood.”

“Ik was bijna doodgereden net”, vertelde hij ’s avonds in het SBS6-programma De Oranjezomer. “Ik woon in Ophemert, daar is de breedste weg 1 meter 80. Ik rijd van het erfje af en als je een tegenligger krijgt, moet er minimaal één stoppen of misschien wel allebei.” Alleen aan dat laatste had zijn tegenligger dit keer geen boodschap.


“Normaal komt er weleens eentje met zestig kilometer per uur voorbij, maar er kwam nu een Audi A5 met echt 200 kilometer per uur recht op mij af in dat kleine straatje. Ik dacht echt: ik ben dood”, vertelt hij op tv met de schrik er duidelijk nog goed in. Gelukkig wist Hans op het laatste moment zijn stuur te keren. “Ik kom in een weiland en ik heb ze nooit meer gezien.”

Tegen de dader(s): “Vieze vuile nagemaakte hondenkop, normaal rijden. Het is niet erg als je mij doodrijdt, maar als je straks een kind doodrijdt, is het veel erger. Trouwens als je mij doodrijdt, is ook heel erg.”