Hans Kraay heeft het niet zo op blootlopers

0
Hans Kraay heeft het niet zo op blootlopers. Een saunabezoekje is aan de oud-voetballer niet besteed. En ook de nudistencamping laat hij links liggen sinds hij een vrouw zag met borsten ‘die op d’r knieschijven lagen’.
Dat de sauna’s misschien binnenkort weer open mogen laat de voetbalanalist dan ook koud zegt hij in Esquire. . “Ik zeg: gratuliere én gefeliciteerd. Ik zie de sauna als een overdekt nudistenkamp. Niks mis mee, ik gun iedereen z’n pleziertje. Maar ik heb niet de behoefte om naakt, hand in hand met Sofie, een sauna in te lopen. Ik heb het net zo gezellig in m’n zwembroek.”
En op een nudistencamping zal je Kraay ook niet aantreffen. “Ik zag een keer per ongeluk een aflevering van Ik Vertrek. Een paar Nederlanders begonnen een nudistencamping in het midden van Frankrijk. Ik heb met open bek zitten kijken. Je zag een meneer van 81 met alleen sandalen aan. Die zei tegen z’n vrouw: ‘Lekker luchtig, hè?’ Toen kwam die vrouw in beeld. Daar was niks luchtigs aan. Haar borsten hingen op d’r knieschijven. ‘Zwaar hè?’, had die man moeten vragen.”
Kraay vermaakte zich ook met een scène in een supermarkt. “Die man met z’n zaakje achter een boodschappenkarretje en de caissière, ook in d’r blote bips, op zo’n draaikrukje. Is trouwens lastig pinnen voor zo’n man: ‘Sorry, m’n pinpas zit nog in een andere broek.’ Maar het mooie van die scène was – ik verzin dit echt niet – dat die man vroeg aan de caissière: ‘Verkopen jullie ook zwembroeken?’”