Peter, grote liefde CATHERINE KEYL, plots overleden

0

Na een kort ziekbed in Zuid-Afrika is Peter Hawthorne (89), de grote liefde van Catherine Keyl overleden. Keyl: Het was de mandie tegen me had gezegd dat hij altijd onvoorwaardelijk van me zou houden.

Drie jaar terug kwam er een eind aan hun relatie, maar ze bleven altijd. ze bevriend. In haar column in De Telegraaf schrijft Keyl: Omdat hij in Zuid Afrika woont, zei hij dat hij niet meer naar Nederland wilde komen. Omdat zijn grote angst was dat hij hier zou sterven en hij wilde dan bij zijn kinderen zijn. In februari heb ik Peter nog gezien: mijn Indiana Jones, met een hele reeks koperen armbanden om, een rijzige man, die tegen me had gezegd dat hij altijd onvoorwaardelijk van me zou houden. Naar mijn idee was hij gewoon onsterfelijk. Zijn moeder was immers tegen de honderd geworden? Dat zou hij ook vast halen.


Een paar weken geleden werd Peter ziek. het leek een griepje, maar het bleek echter nierfalen te zijn. Keyl in de column: “Ook een antibioticakuur mocht niet meer baten. Voor ik het wist sliep hij vijftien uur per dag en was hij maar een paar minuten per etmaal helder. Gelukkig heb ik hem nog vlak voor z’n dood, tijdens zo’n helder moment, gesproken.”

“Peter is dus vorige week overleden. Toen ik het definitieve bericht kreeg, leidde ik een groot congres. Ik kon plotseling de ingang van de parkeergarage waar ik m’n auto gezet had, niet meer vinden. Uiteindelijk vond ik hem en had ik geen idee meer hoe hij startte. Bizar hoe een mens van slag kan raken door een bericht waarvan hij weet dat het er aan komt.”


I