UPDATE – Gravin Eloise haalt uit naar Marc van der Linden: ‘Doe normaal en hou je negatieve mening die op niks is gebaseerd voor je’

0

Gravin Eloise haalt flink uit naar royaltydeskundige Marc van der Linden die het verhaal de wereld in hielp  dat haar broertje Claus-Casimir door zijn ouders prins Constantijn en prinses Laurentien van zijn school in Den Haag zou afgehaald en naar een strenge kostschool in het Verenigd Koninkrijk te worden gestuurd.  “Hoe kan je zo over een jonge jongen praten… en niet verwachten dat het hem iets doet. Doe normaal en hou je negatieve mening die op niks is gebaseerd voor je.”

Marc van der Linden vindt het ‘lief en begrijpelijk’ dat gravin Eloise (18) opkomt voor haar broertje Claus (16) zegt hij op Twitter naar aanleiding van een opmerking van de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien op Instagram. Ze reageerde boos nadat het blad ‘Weekend’ en Van der Linden beweerden dat Claus wegens ‘puberproblemen’ naar een kostschool gestuurd zou zijn.’ “Een zusje die voor haar broertje opkomt op broer- en zusdag: ik vind het lief en begrijpelijk”


Marc van der Linden

In Weekend schrijft Van der Linden deze week dat prins Constantijn en prinses Laurentien hun zoon Claus-Casimir van zijn school in Den Haag hebben afgehaald en naar een kostschool in het Verenigd Koninkrijk gestuurd. Volgens het blad zou de jongen buitenshuis, met vrienden, wat dingen hebben gedaan die hem in de problemen hebben gebracht, maar zou zijn overplaatsing naar de kostschool ook te maken met zijn nieuwe sneakerbedrijf. Claus zou zonder toestemming te vragen een logo van Louis Vuitton hebben gebruikt waardoor zijn ouders in financiële problemen terecht zijn gekomen.


Kostschool Gordonstoun hanteert strenge regels en orde en tucht staan er hoog in het vaandel. Onder meer prins Charles is daar naar school geweest en hij heeft gezegd nog steeds trauma’s te hebben van zijn tijd daar.

Eloise zelf heeft na de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen in Amsterdam haar spullen gepakt om tijdelijk bij haar ouders te gaan wonen. Op Instagram laat de gravin weten: “Ik vind het fijner om thuis te zijn door de situatie in Amsterdam.” En ze stelt haar volgers gerust dat zij verder helemaal geen klachten heeft.

Afgelopen weekend heeft Eloise nogal felle kritiek gekregen, omdat zij voor de tweede keer in korte tijd foto’s deelde waarop te zien is dat zij niet voldoende afstand houdt met YouTube’er en presentator Robbert Rodenburg die haar interviewde. In dat openhartige gesprek reageerde Eloise, die in Amsterdam op kamers is gegaan omdat ze daar de hotelschool doet, onder meer op de ophef dat ze rokend op de cover van weekblad Weekend staat. .