GOED NIEUWS! Piet Paulusma: ‘Een hittegolf. of twee, zit er nog wel in deze zomer’

0

Piet Paulusma (Foto: fransvanzijst.nl)

Het is vandaag een mooie zonnige zondag en van die zonnige dagen komen er deze zomer nog veel meer zo zegt omroep Max-weerman Piet Paulusma. ‘Een hittegolf. of twee, zit er nog wel in deze zomer’.


SBS zette weerman Piet Paulusma van de ene op de andere dag op straat, maar de man van ‘oant moarn’-groet heeft inmiddels weer onderdak gevonden bij omroep Max. Maar misschien belangrijker: Piet voorspelt een hete zomer. ‘Ik denk dat hei opnieuw een heel warme zomer wordt, maar ook een wisselende. Een hittegolf. of twee, zit er nog wel in, maar naar mijn idee gaan we een zomer krijgen met de nodige pittige buien. Met misschien net als vorig jaar hagelstenen van drie centimeter doorsnede.
En ik moet zeggen, de afgelopen zomers zijn mijn voorspellingen heel goed uitgekomen. Fantastisch
zelfs,” voorspelt hij TrosKomaps, waar hij ook ruiterlijk toegeeft er weleens naast te zitten.

“Mijn wintervoorspellingen waren minder. De afgelopen winter heb ik het slecht gedaan, dat moet ik eerlijk zeggen. Ik maak toch iedere keer voorspellingen, omdat mensen er altijd om vragen. En ik laat ze ook staan op mijn site, ik ga ze tussendoor niet aanpassen. Voorspeld is voorspeld. Trouwens, men onthoudt het toch wel en spreekt mij daar ook gerust op aan. Je weet dat je er faliekant naast kunt zitten, want het is altijd langetermijnwerk. Maar een voorspelling hoort er nou eenmaal bij als je weerman bent.”


De weerman uit Friesland is een een beetje bang over de opwarming van de aarde. “Als het zo doorgaat. gaal er veel ijs smelten en kunnen we bijvoorbeeld tijdelijk een ander klimaat krijgen. De natuurlijke opwarming kunnen we niet tegenhouden, maar hoe wil je de opwarming door menselijk handelen stoppen? Er zijn zoveel mensen op deze planeet, en die moeten allemaal poepen en plassen en eten en drinken. Ze willen allemaal een auto, een mobieltje, verwarming. En voor het maken van zonnepanelen en wind molens Is ook energie nodig. Natuurlijk moeten we over op andere energie, maar we gaan echt niet terug naar paard en wagen, hoor. En we weten niet hoe de natuur gaat reageren, alle rapporten zijn gebaseerd op aannamen.”