Glennis Grace nagelt 13-jarige jongen aan de schandpaal: ‘Jonge racist!’

0

Glennis Grace heeft een 13-jarige jongen aan de digitale schandpaal genageld nadat die de zangeres zwaar racistische privéberichten had gestuurd. “I feel sorry for you! 13 jaar en nu al zo verpest”, schrijft ze bij een screenshot. “Hij schrok toen ik zei dat ik hem ging exposen, maar ik kan dit niet meer over me heen laten gaan. Jonge racist!”

Glennis Grace is er klaar mee dat ze steeds vaker op sociale media geconfronteerd wordt met de meest heftige scheldpartijen. Een aanval van een dertienjarige jongen was de druppel die de emmer deed overlopen, waarna ze de jongen met naam en toenaam met haar volgers deelde.


Het verhaal begon zondagmiddag toen de dertienjarige jongen het nodig vond om Glennis Grace zwaar racistische privéberichten te sturen. De zangeres ging in eerste instantie niet op de scheldkanonnade in, maar vroeg de jongen of hij klaar was om ’exposed’ door haar te worden.

en dat exposen bleek geen loos dreigement, want niet veel later zette de zangeres een een screenshot van het ’gesprek’ online waaruit bleek dat ze werd uitgemaakt voor ’zwarte piet. Ze deelde daarbij niet alleen de gebruikersnaam van het jongetje, maar ook een aantal foto’s.


“I feel sorry for you! 13 jaar en nu al zo verpest”, schrijft ze bij een screenshot. “Hij schrok toen ik zei dat ik hem ging exposen, maar ik kan dit niet meer over me heen laten gaan. Jonge racist!”

De opmerkelijke actie van Glennis Grace zorgt inmiddels voor flinke ophef, maar die deert de zangeres weinig.  “Ik maak geen onderscheid in leeftijd als het gaat om racisme. Het was ook zeker niet de eerste keer dat ik iemand expose die mij de meest vreselijke racistische teksten opstuurt”, schrijft de zangeres. Ze vervolgt: “En voor iedereen die mij aanvalt omdat het dit keer om een 13-jarige gaat… NEWSFLASH I DON”T GIVE A FUCK!!”

“En nog wat, vaak hoor ik dat het aan de opvoeding ligt en ja, dat is vaak het geval maar soms worden kids ook beïnvloed door vriendjes of de media! Lets keep that in mind.” De zangeres is niet van plan om te stoppen met exposen, en geeft anderen zelfs een waarschuwing voor de toekomst. “De jeugd is de toekomst en hopelijk leert hij hier van. Dus als je het in je hoofd haalt om naar mij racistische uitlatingnen te uiten. Hey, DO YOU ECHT, ik geef je altijd een kans om excuses aan te bieden doe je dat niet dan ben je de SJAAK en expose ik je met foto en al…”, aldus Glennis.