BINNENKIJKEN – Op dit huis gaat dj GIJS STAVERMAN zes ton winst maken

0
NPO Radio2-dj Gijs Staverman heeft zijn huis in Amsterdam te koop gezet 2.180.000 euro. Dat betekent dat hij tonnen winst gaat maken, want zelf kocht hij het optrekje in 2007 voor 1.450.000 euro.

Gijs Staverman kocht zijn statige rijtjeshuis, 317 m2 woonoppervlak, in Amsterdam Oud-Zuid dertien jaar geleden voor 1.450.000 euro. Het huis telt vier woonlagen. In het souterrain is er een thuisbioscoop met soundsysteem.


De woonkamer heeft een visgraat parketvloer, de keuken een kookeiland met Belgisch hardstenen aanrechtblad.  Het huis van Staverman heeft een op het noordwesten gelegen achtertuin van 55 vierkante meter met een vlonderterras. Op de eerste etage bevindt zich de hoofdslaapkamer met badkamer- en-suite. Ook is er een stoomcabine.

Een etage hoger hebben de kamers aan beide kanten balkons en is er ook nog een tweede badkamer. Op de hoogste, vierde, etage de zolder met ruim dakterras.


Gijs Staverman vertelde recent in de podcast Van Je Af Is Harder van Joost Strootman dat hij het twee jaar geleden een verschrikkelijke periode vond toen de NPO dreigde te stoppen met zijn programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2. “Ik begreep het gewoon niet en had geen idee waarom het zou moeten.”

Staverman denkt niet met plezier terug aan die tijd. “Het was een kloteperiode. Het tijdsslot kwam ter beschikking en daar gingen meerdere omroepen op inschrijven. Je moet bij dat soort dingen meewegen wat een programma de afgelopen tijd gedaan heeft, of het misschien niet zo goed werkt op het tijdsslot. Maar ik kon geen enkel ding vinden waarom mijn programma zou moeten verdwijnen.”

Voor Staverman restte slechts de koop at hij zijn programma toch mocht behouden. “Ik heb gebeden, gesmeekt en gehoopt. Maar ik dacht altijd dat het goed kwam, zelfs op het moment dat mijn directeur Dave Kentie (van KRO-NCRV, red.) mij belde en zei: ik heb een lang gesprek gehad bij de NPO, maar het gaat niet gebeuren. En uiteindelijk kwam het toch goed. Ik heb geen flauw idee wat het omslagpunt was en waarom het goed is gekomen, maar ik was er heel blij mee.”