Giel Beelen over zijn voormalig baas John de Mol: ‘Hij heeft het imago van een of andere tiran’

0

 


Na zijn overstap van Radio Veronica naar NPO Radio 2 kwamen de verhalen los dat dj Giel Beelen vertrokken was omdat hij niet de vrijheid kreeg van Talpa-baas John de Mol. Maar dat lag toch anders volgens Beelen. ‘Ik heb het in die drie jaar bij Veronica écht naar mijn zin heb gehad.” Wel verbaasde hij zich over hoe kruiperig sommigen zich opstelden naar de grote baas. 


“Natuurlijk is het ook een baasje,” zegt Giel Beelen tegen Panorama over John de Mol. “Maar in the end is het vooral een bevlogen maker. Maar het imago dat hij heeft, is dat van een of andere tiran. Ook bij zijn eigen mensen.”

Dan: “Wat ik bij Veronica heel erg merkte, was dat managers en andere mensen die onder hem werken hem zelden of nooit tegenspreken. Zeker in het begin heb ik mij echt verbaasd over hoe kruiperig sommigen zich opstelden. Ik begreep daar niets van. Volgens mij wil John de Mol niets liever dan de discussie aangaan. Daar worden dingen toch beter van? Maar er is om hem heen vrijwel niemand die dat durft. Ik heb wat dat betreft serieus met hem te doen. Dat lijkt me heel erg, dat je ongewild zo’n status hebt verworven, zo’n imago hebt dat er niemand meer is die nog op een normale manier met je omgaat.”


Wel zegt Beelen at hij merkte dat mensen bang waren voor De Mol. Maar dat er een angstcultuur heerste…. “Ik weet het niet. Misschien kiezen mensen gewoon voor de makkelijkste weg. Als het al angst is, dan is het volgens mij angst voor iets wat er niet is. Zelf heb ik bij Veronica altijd de volledige vrijheid gevoeld om te doen wat ik zelf wilde.”

Dat blijkt een leugentje om bestwil. “Nee, dat is inderdaad niet waar, haha. Maar ik bedoel: op de momenten dat ik die vrijheid niet kreeg had ik nooit het idee dat dat met John de Mol te maken had. Integendeel, er waren momenten dat ik dacht: misschien moet ik hem er eens bij halen, dan is dit probleem zo opgelost,” zegt hij in het mannenblad.