Gewaarschuwd door politie voor dreiging: Na dood vader Peter loopt nu leven zoon ROYCE DE VRIES ernstig gevaar

0

(Beeld_ Instagram Royce de Vries)

Royce de Vries, zoon van de in juli vermoorde Peter R. de Vries, is door de politie gewaarschuwd dat ook hij gevaar loopt. De reden zou kunnen zijn  dat hij de zussen van kroongetuige Nabil B. bijstond als civiel advocaat, ook al is hij daar na de aanslag op zijn vader direct mee gestopt. “Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken”


De recherche doet onderzoek naar een binnengekomen tip dat onbekenden Royce de Vries om het leven zouden willen brengen. Dat bevestigt de zoon van de overleden misdaadverslaggever na berichtgeving van Het Parool. “De enige reden die ik kan bedenken, is dat ik als advocaat de onschuldige zussen van Nabil B. heb bijgestaan in een civiele kwestie tegen de Staat. Daar ben ik mee gestopt toen mijn vader werd neergeschoten”, zo zegt Royce tegen Het Parool.

“Ik deed dat uit veiligheidsoverwegingen anoniem, zó anoniem dat zelfs andere kantoorgenoten van niets wisten, maar de opsporingsdiensten zijn zo onzorgvuldig geweest het te laten uitlekken, waarna het ook nog eens in de media is gemeld.”


Royce de Vries overwoog al eerder te stoppen toen algemeen bekend werd dat hij de zussen van de kroongetuige bijstond in een civiele zaak, die overigens losstaat van het Marengo-proces. “Door de aanslag op mijn vader is dat versneld en kwamen de zussen van Nabil B. weer zonder advocaat te zitten”, aldus Royce. “Ik heb mijn eigen familie in het ziekenhuis moeten beloven dat ik mijn handen volledig van de procedures voor de familie van Nabil B. zou aftrekken. Het was niet het moment om eigenwijs te zijn.”

Na de moord op broer Reduan van Nabil B. werden advocaat Derk Wiersum en vertrouwenspersoon Peter R. de Vries om het leven gebracht. Justitie gaat er van uit dat de opdracht voor de moorden komt uit de criminele organisatie rond Ridouan Taghi, waartegen Nabil B. getuigt. Bewijs voor die beschuldigingen is er overigens niet. .

Er wordt uitgebreid onderzoek gedaan door de politie naar de herkomst van de dreiging. “Ik hoop met het naar buiten brengen van deze informatie de dreiging te doen stoppen.” Over de veiligheidsmaatregelen doet Royce, zoals gebruikelijk in dit soort situaties, geen uitspraken.