VIDEO – Zie hoe Lil’ Kleine vriendin Jaimie bij de haren uit zijn auto sleept (in cel op verdenking van mishandeling)

0

Lil’ Kleine is zondagavond zijn aangehouden door de Amsterdamse politie op verdenking van mishandeling. Op videobeelden IS te zien zijn hoe Lil’ Kleine zijn verloofde aan haar haren uit de auto sleept.

Dat melden meerdere bronnen na berichtgeving van juicekanaal LifeOfYvonne. De Amsterdamse politie bevestigt aan Shownieuws dat een 27-jarige Amsterdammer is aangehouden in verband met een mishandeling. “Wij kregen vanavond een melding van een mishandeling”, vertelt een woordvoerder van de politie Amsterdam tegen De Telegraaf. “De verdachte is in een auto gestapt en weggereden. Even later hebben wij hem zien rijden op de Stadhouderskade. Daar is de verdachte aangehouden. Het gaat om een 27-jarige Amsterdammer.” De politie zegt dat er maandag verder onderzoek wordt gedaan.


Het management van Lil’ Kleine laat weten later met een verklaring te komen. “Ook wij hebben beelden gezien die vanavond zijn verspreid via social media. Het management van Jaimie en Jorik heeft nauw contact met beiden en zal later met een nadere verklaring komen. Tot nader order zal er geen commentaar worden gegeven. Voor nu vragen wij het gezin met rust te laten.”

Zondagavond verscheen op het juicekanaal van Yvonne Coldewijer een video waarop de rapper en zijn verloofde Jaimie te zien zouden zijn. Op de video is te zien zijn hoe Lil’ Kleine zijn verloofde aan haar haren uit de auto sleept.
Die beelden – donker en zonder geluid – zorgden voor geschokte reacties bij tal van bekende Nederlanders.


Tv-kok Miljuschka Witzenhausen op Instagram: ‘Mijn maag draaide net om bij het kijken van de beelden bij LifeOfYvonne. Een heftige mishandeling van Jaimie Vaes door Lil’ Kleine. We kunnen dit niet ontzien. Vorige keer wisten we het. Maar hadden we geen beelden van het moment. Nu zien we het. Ik hoop zo dat dit goed en snel eindigt. Want dit is niet ok.’

Zanger Jim Bakkum, eveneens op Instagram: ‘Ik zag net beveiligingsbeelden van een artiest die zijn vriendin aan haar haren de auto uittrok tijdens een ruzie. Ik was daar niet bij en ik weet de aanleiding ook niet. Maar ik voel dat ik even iets kwijt wil aan wat heren. Even voor álle duidelijkheid: wat een vrouw ook tegen je zegt, en hoe kwaad ze je ook maakt, fysiek blijf je ten allen tijde met je poten van haar af. Ik was echt in shock na het zien van deze beelden, wat een disrespect naar in het algemeen de vrouw, maar in dit geval naar de moeder van je kind. Kappen man…’

Afgelopen vrijdag kreeg Rapper Lil’ Kleine een taakstraf van 120 uur voor de mishandeling van een bezoeker van een Amsterdamse club in 2019. De rechter acht bewezen dat hij een 28-jarige bezoeker van een club Olivia op het Rembrandtplein mishandeld heeft. De rechter sprak vrijdag van “zinloos uitgaansgeweld”.

In een eerdere verklaring tegen de politie zei de rapper dat hij het slachtoffer “met geen vinger” aangeraakt heeft. Twee weken geleden waren er in de rechtszaal bewakingsbeelden te zien van de mishandeling getoond. De rechter concludeerde dat de rapper inderdaad “trappende bewegingen” maakte. Het OM had een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee weken tegen Scholten geëist.

De aanleiding voor het geweld in de nacht van 6 op 7 december 2019″het slachtoffer zou per ongeluk in de club tegen de vriendin van Scholten zijn aangebotst. Het slachtoffer verklaarde dat hij meteen zijn excuses had aangeboden, maar werd desondanks even later door de rapper en twee vrienden geschopt en geslagen werd. Ook toen de man na een duw op de grond lag, ging de mishandeling nog door.Een van de twee vrienden kreeg ook 120 uur taakstraf, de ander moet een maand de cel in omdat hij al eerder is veroordeeld voor geweld. De drie moeten ook een schadevergoeding en de proceskosten van het slachtoffer betalen. Lil Kleine gaat tegen de uitspraak in hoger beroep.