GEEN GELD? Mailandjes betalen bij notaris 535.000 cash bij overdracht nieuwe huis!

0

Wijnen, wijnen, wijnen…. Jokken, jokken, jokken… De Meilandjes mogen dan graag wijn drinken, jokken doe ze blijkbaar even graag. De afgelopen weken verhaalden zowel Martien, zijn vrouw Erica als dochter Maxime over de penibele financiële situaties van de familie na het uitbreken van de coronacrisis. Die crises maakte dat hun Franse chateau op slot ging en alle inkomsten uit de verhuur weg vielen. Maar geldgebrek hebben de Meilandjes zeker niet! Afgelopen vrijdag bij de overdracht van hun nieuwe huis in het Gelderse Hengelo betaalden ze een meer dan half miljoen cash van de totale verkoopsprijs van 955.000 euro.

Martien en Erica Meiland hebben hun handtekening gezet onder het koopcontract van hun nieuwe huis in het Gelderse Hengelo (binnenkijken?). Volgens de website bekendeburen gebeurde dat afgelopen vrijdag even na achten. Opmerkelijk: de Meilandjes hadden geen volledige hypotheek nodig om de afgesproken verkoopprijs van 955.000 te volden. Er rust slechts een hypotheek van 420.000 op het pand. De rest van het bedrag werd door de familie contant betaald.


Dat mag opmerkelijk heten, want de afgelopen tijd suggereerden Martien, Erica en dochter Maxime dat dankzij de coronacrisis het water hun financieel gezien aan de lippen stond. Zo penibel was de financiële situatie dat volgens dochter Maxime het nog maar de vraag was of de Meilandjes wel naar ons land zouden kunnen terugkeren. Het nieuwe huis kon pas worden betaald als het Franse chateau verkocht was, zoals dochter Maxime zei.”We willen echt wel terugkeren naar Nederland, maar wanneer? Dat is afhankelijk van wanneer het château in Frankrijk wordt verkocht”. En met de, volgens lokale makelaars, veel te hoge vraagprijs van 1.250.000 miljoen leek dat nog een hele klus worden.

De woonboerderij in Hengelo


Martien Meiland zei al eerder de vrees te hebben dat de familie failliet zou gaan. En dat ondanks dat de familie het afgelopen jaar veel geld verdiende met hun tv-werk. “Maar al dat geld smelt nu als sneeuw voor de zon”, vertelde hij. “Omdat we er al onze kosten mee betalen. Ach, we hebben wel een buffer. Maar als deze crisis nog lang duurt en als mensen in de zomer niet mogen reizen… Dan zie ik het niet goed komen. Dan vrees ik voor het faillissement, ja.”

“Ja, we staken al ons spaargeld, 400.000 euro, in de aankoop van het kasteel”, zegt Martien. “Daarna kwamen er investeringen voor de verbouwingen. En we hebben nu geen inkomsten omdat we niet kunnen verhuren.”

Blijkbaar lag er ergens op het kasteel toch nog een geheim potje met daarin 535000 euro verstopt.

Omroep Gelderland spotte de eerste verhuiswagen die de familie Meiland vanuit Noordwijkerhout naar het Gelderse Hengelo liet rijden

Direct na het passeren van de akte bij de notaris verscheen overigens de eerste verhuiswagen met spulletjes van de familie bij de gekochte woonboerderij.