Fred van Leer over zijn grootste nachtmerrie: ‘Ik heb dertig keer geroepen: ik wil dood, ik wil dood, ik wil dood’

0

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

Vijf maanden na het viraal gaan van een seksvideo met Fred van Leer in de hoofdrol vertelt de stylist dat hij zichzelf volledig kwijtraakte de dag dat heel Nederland op internet kon ‘meegenieten’ van het filmpje. “Ik heb dertig keer geroepen: ik wil dood, ik wil dood, ik wil dood.”

In het interview met Linda vertelt Fred dat hij in eerste instantie niet panikeerde toen iemand hem attendeerde dat het seksfilmpje op internet rondging. Maar toen de volgende morgen bleek dat hij tientallen berichtjes had gekregen over het bewuste filmpje werd het in zijn hoofd ’steeds erger’. Van Leer: “Want dat onbekenden zoiets zien is al niet leuk, maar als vrienden en collega’s je dan gaan appen, dan zie je ineens vóór je wie dat filmpje allemaal heeft zitten bekijken. Dat is zo vernederend.”


In blinde paniek rent naar een een goede vriendin, bij wie, zoals hijzelf zegt, ’gillend’ aankomt. De 44-jarige stylist denkt dat hij op dat moment in een ’soort van psychose verkeerde’. “Ik wilde gewoon dood. Dat heb ik ook dertig keer geroepen: ik wil dood, ik wil dood, ik wil dood.” Uiteindelijk doet Fred zich ook ’wat aan’ en wordt hij zijn Rotterdams huis uitgetakeld en naar het ziekenhuis gebracht. Wat hij zichzelf heeft aangedaan wil hij voor zichzelf houden.

Een week na het uitlekken van de video wordt er bij hem thuis aangebeld door iemand die zich voordoet als pakketbezorger. De Rotterdammer ziet direct als hij de twee mannen onder aan de trap ziet dat het een overval is. In Linda zegt hij: “Dus ik ga staan, gefocust, geaard, dat had ik geleerd van mijn coach, en wanneer hij bijna boven is, trap ik hem zo weer terug de trap af.” Fred blijft trappen – ’in zijn buik, nek, gezicht, alles’ – en houdt een gebroken en gekneusde rib over aan de vechtpartij.


Daarop komt een tweede man de trap op die Fred bedreigt met een pistool. “Het enige wat ik zei was: ’Nou, kom dan, pannenkoek! Schiet me dood dan!’” Fred schopt vervolgens zijn eerste belager van de trap, die in zijn val zijn handlanger meeneemt. De overvallers kiezen het hazenpad.

Share.