Frank Jansen: ‘Ik heb Rogier lief gevraagd of hij wilde vertrekken, maar dat is niet zo lief gegaan

0

Frank Jansen heeft zijn ‘Paleis voor een prikkie-maatje en ook echtgenoot Rogier zelf op straat gezet. Volgens Frank Jansen was er met Rogier niet meer te leven. “Het was geen houdbare toestand meer hier thuis.”

In de online serie Bekend in de buurt gaat Shownieuws verslaggever Thom Goderie met BN’ers naar hun favoriete en bijzondere plekken in eigen stad of dorp. Bij bezoekje aan het ‘kunstpaleis  van Frank Jansen waar de ‘Paleis voor een Prikkie’-presentator al jaren woont valt op dat er nog overal foto’s van Rogier staan.


“Je ziet overal nog foto’s van Rogier (…) We hebben 17 jaar als een tweeling geleefd, dus hij is nog wel aanwezig,” zegt Frank daarover, maar hij vertelt ook dat hij het was die Rogier gevraagd heeft te vertrekken uit de echtelijke woning. “Ik heb aan Rogier gevraagd of hij ergens anders wilde wonen omdat zijn jeugdige enthousiasme mij iets te veel werd. Ik kon het niet meer aan. Ik ben zelf ook jong en enthousiast is geweest, maar bij hem ging dat door in dat er niet meer geslapen werd.”

Volgens Frank liepen de irritaties zo hoog op dat de grens op een gegeven moment bereikt was. “Toen heb ik lief gevraagd of hij wilde vertrekken. Uiteindelijk is dat niet zo lief gegaan, maar hij is wel vertrokken.” Frank zegt ook blij te zijn dat Rogier zijn eigen weg heeft gekozen: “Het was geen houdbare toestand meer hier thuis.”


De jongste van het Paleis voor een prikkie-duo huurde daarop voor 1500 euro per maand een woning in de Haagse Archipelbuurt.