Gaat hij nu toch Frank Dane verdrijven bij 538? ‘Talpa durfde ochtendshow Wietze de Jager niet aan’

0

Talpa Radio durfde het niet aan om Wietze de Jager een ochtendshow op Sky Radio te geven. De zendergroep was bang dat zijn eventuele succes ten koste zou gaan van Frank Dane op Radio 538. Ironisch genoeg wordt Wietze, die zijn contract bij 538 met drie verlengd zag, nu genoemd als opvolger van de matig scorende Frank Dane in de ochtend op 538. Wietze verving deze zomer al de vakantie vierende Frank Dane op Radio 538

Dat Talpa Radio niet durfde om Wietze de Jager een ochtendshow op Sky Radio te geven vertellen Rick Romijn en Niels van Baarlen, toenmalige sidekicks van Edwin Evers,  in de podcast Van Je Af Is Harder van Joost Strootman.


In 2018 maakte Edwin Evers bekend te stoppen met de ochtendshow op Radio 538. Zijn sidekicks Rick Romijn en Niels van Baarlen kregen van Talpa Radio te horen dat er plannen waren voor een ochtendshow op Sky Radio. Rick: “Het oorspronkelijke plan was een ochtendshow met Tim Klijn, Niels en ik. Toen zei Uunco Cerfontaine, de baas van Sky Radio: hoe zou het met Wietze zijn? Dat is natuurlijk fantastisch, om Wietze tegenover Mattie te zetten.”

De strategie was dat de liefhebbers van Evers Staat Op voortaan hun radio op Sky zouden zetten. Rick: “Mensen die zich niet meer konden vinden in de ochtendshow van Frank Dane, zouden dan perfect over kunnen stappen naar Sky Radio. Dan zou Sky Radio een betere ochtendshow hebben, zou Frank Dane z’n eigen publiek kunnen opbouwen en dan blijf je als Talpa strategisch helemaal overeind staan.”


Uiteindelijk ging het plan niet door en heeft Sky Radio nog altijd geen gepresenteerde ochtendshow. Niels: “Dat is uiteindelijk om Frank Dane de ruimte te geven om zich te ontwikkelen en de luisteraars van Evers Staat Op vast te houden. Dat heeft ook supergoed gewerkt. Frank zou al voor een enorme uitdaging komen te staan, grote schoenen om te vullen… Als je die uitdaging nog twee keer zo groot maakt, dat is niet zo slim.”

Inmiddels zijn Rick Romijn en Niels van Baarlen al anderhalf jaar de sidekicks van Wilfred Genee op Radio Veronica. Daar presenteren ze Veronica Inside, het best beluisterde programma van de zender dat afgelopen jaar de Gouden RadioRing won.

Ironisch genoeg zegt Patrick Kicken, voormalig dj van Radio Veronica, op Spreekbuis.nl. dat Frank Dane  zijn plekje in de ochtendspits van Radio 538 binnen nu en een half jaar moet afstaan aan collega Wietze de Jager.  Frank Dane heeft sinds het vertrek van Edwin Evers flink wat luisteraars verloren. Radio 538 is zelfs niet langer de nummer één van Nederland.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat Wytse zijn contract bij 538 heeft verlengd. “Gisteren mijn handtekening eronder gezet, wel op anderhalve meter afstand natuurlijk. Het potlood zat aan een stok”, grapt de 538-dj. Peter Heerschop was vooral benieuwd hoe het nieuwe contract dan in elkaar zit én voor hoelang De Jager nu heeft getekend. Terwijl de dj daar antwoord op geeft, beseft hij zijn fout: “Ik teken voor drie jaar en ik bedenk nu, op dit moment, dat ze dit maandag pas bekend zouden maken.” Gelukkig weet Heerschop er nog iets grappigs van te maken: : Dan wachten we toch tot maandag.”

ZIE OOK: BINNENKIJKEN bij FRANK DANE, de opvolger van EDWIN EVERS, in zijn penthouse van EEN MILJOEN in Wassenaar