FOTO’S! Prinses Amalia: ‘Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden op Mojito’

0

Prinses van Oranje op Mojito. Copyright: RVD – Martijn Beekman

Wie prinses Amalia echt wil leren kennen moet haar zien rijden op haar paard Mojito. “Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden.” zegt Amalia.


Claudia de Breij heeft de eer om – na Hella Haasse rond prinses Beatrix’ 18de verjaardag en Renate Rubinstein bij die van Willem-Alexander – een boek te schrijven over en in samenwerking met prinses Amalia. ‘De prinses heeft me meegenomen naar plekken die belangrijk voor haar zijn en we hebben samen veel gesprekken gevoerd -over alles dat ertoe doet,’ zegt De Breij.

Dus ook over Amalia’s toekomst als koningin, haar motivatie om af te zien van haar toelage, over zingen voor jezelf, cocktails maken en over de voor- en nadelen van sociale media. Amalia nam Claudia ook mee naar de koninklijke stallen in Den Haag, waar ze regelmatig oefent voor springwedstrijden. “Op een paard ben ik het meest wie ik ben. Als je me echt wilt leren kennen, moet je me zien rijden.” vertrouwde amalia Claudia toe. Ze hebben gesprekken gevoerd over Ook kwam aan de orde wat het koningschap en haar toekomstige rol momenteel voor haar betekenen. Het boek laat zien wie Amalia nu is door de ogen van Claudia de Breij. ⁣⁣


Amalia door Claudia de Breij wordt verschijnt 16 november. Het boek bevat foto’s uit het privéarchief van de prinses.

Prinses Amalia en Claudia de Breij. Copyright: RVD – H.K.H. de Prinses van Oranje

Prinses van Oranje op Mojito. Copyright: RVD – Martijn Beekman

Weekblad Privé: ‘Prinses Anita nog maar nauwelijks te herkennen’