Ferd Grappenhaus hoeft niet meer bang te zijn: ‘Privé publiceert geen nieuwe ‘coronafoto’s’ meer van de minister’

0

Minister Ferd Grappenhaus kan gerust gaan slapen. Weekblad Privé en SBS Shownieuws komen niet nog een keer met  nieuwe compromitterende ‘coronafoto’s’, die Grapperhaus op een haartje na zijn baan als minister kostte.

Ferd Grapperhaus moest zich tot diep in de nacht verantwoorden voor de faux pas die hij maakte op zijn eigen bruiloft. De man die overtreders van coronaregels wegzette als een stel asocialen bleek het zelf op zijn huwelijk met journaliste Liesbeth Wyers niet zo nauw te hebben genomen met de voorschriften. Niet alleen hadden de gasten op zijn huwelijksfeest onvoldoende afstand gehouden, ook had hij zijn schoonmoeder een knuffel gegeven. Zo bleek uit de door weekblad Prive en Shownieuws naar buiten gebrachte foto’s.


Nieuwe  gewraakte foto’s van een minister die de coronaregels aan zijn laars lapt op zijn bruiloft met journaliste Liesbeth Wyers blijven n de la beloofde weekblad Prives hoofdredacteur en SBS Shownieuws entertainmentdeskundige Evert Santegoeds met de hand op zijn hart op tv.

De foto’s, die het ministerschap van Grappenhaus deed wankelen, werden na een tip die Santegoeds gekregen had op de huwelijksdag gemaakt door Ferry de Kok. De fotograaf vertelde gisteren bij Radio538 dat hij de beelden in etappes naar buiten brengt. Hij kondigde nog meer foto’s aan van de de coronaregels overtredende minister.


Maar Santegoeds weekblad en ook Shownieuws gaan die foto’s in ieder geval niet gebruiken, zo vertelde Santegoeds. “Ik kan hem (Grappenhaus, red) wel geruststellen, want hij is bang dat er nog andere foto’s zijn. Die zijn er niet. Nou, ze zijn er wel, maar dat zijn geen compromitterende foto’s. Daar staat hij alleen op. Bij gelegenheid zal ik hem die eens laten zien en misschien kan hij er tegen die tijd nog wel om lachen.”

Lachen deed Grappenhuas tijdens het Kamerdebat bepaald niet. Santegoeds: “Het laat niemand onbewogen natuurlijk, zo’n grote, stoere man, hyperintelligent, een bevlogen minister die daar zo door het stof gaat. Ik moet ook zeggen toen ik die foto’s live toen het gebeurde op mijn telefoontje binnenkreeg, heb ik nooit kunnen denken dat het zo’n enorme rel zou worden.”

Het is volgens Evert dan ook niet zijn bedoeling geweest om Grappenhaus tot bijna aftreden te dwingen. Dat de foto’s in twee etappes geopenbaard werden lag, zo vertelde Santegoeds, ook aan de minister. “Dat is eigenlijk door zijn eerste reactie. We hebben in eerste instantie laten zien: de bruiloft van Grapperhaus zag er zo uit. Niet helemaal goed, maar niet met die vinger van: kijk eens, wat een foute boel! Toen hij ging zeggen dat hij dat de rest van de dag wel had gedaan, zijn wij nog foto’s gaan uitlichten en bekijken, van: nou, het is toch wel vaker fout gegaan. En toen is die tweede partij naar buiten gekomen. Het was een vervelend moment voor hem, want het was de dag voor het debat.”

Dat fotograaf Ferry de Kok op de radio vertelt dat hij er zo lekker aan de beelden verdient repliceerde de hoofdredacteur van weekblad Privé met: “Daarom maken fotografen foto’s en zit ik hier.” Santegoeds blijft wel achter het verhaal en de gepubliceerde foto’s staan. “Hij is nou eenmaal de man van de boetes die het goede voorbeeld moet geven. Ik denk dat meneer Grapperhaus de juiste man op de juiste plek is, als hij maar inziet dat dat niet zijn handigste move was.”

LEES OOK: Grappenhaus fotograaf Ferry de Kok waarschuwt minister: ‘Ik heb nog honderden foto’s liggen, er komen er nog wel een paar naar buiten’