Grappenhaus fotograaf Ferry de Kok waarschuwt minister: ‘Ik heb nog honderden foto’s liggen, er komen er nog wel een paar naar buiten’

0

Treedt minister van Justitie en Veilgheid vandaag af nadat gisteren opnieuw foto’s gepubliceerd werden van de bruiloft Ferd Grapperhaus? Daarop is te zien dat de minister meer coronaregels overtreedt dan enkel de anderhalvemetermaatregel. En dat zegt de maker van de gewraakte foto’s, Ferry de Kok, ook nog een nog veel meer foto’s van Grapperhaus te hebben die gepubliceerd gaan worden. Ook daarop is  te zien dat de minister de coronaregels aan zijn laars lapt.

SBS Shownieuws toonde gisteravond foto’s waarop de minister onder meer een hand lijkt te geven en zijn schoonmoeder omarmt. Fotograaf Ferry de Kok zei vanmorgen bij Radio538 nog veel meer foto’s van Grapperhaus te hebben die gepubliceerd gaan worden.


“Ik heb nog honderden foto’s liggen, er komen nog wel een paar naar buiten.” Op die foto’s zijn ook dingen te zien die nog niet naar buiten zijn gekomen, vertelt hij. “Wel allemaal een beetje in dezelfde trant als de vorige foto’s.”

De Kok ging afgelopen weekend naar de bruiloft in Bloemendaal om foto’s van Grapperhaus en zijn vrouw te maken. “Toen zag ik opeens de hele groep naar buiten komen. Ik zag aanwezigen op schouders slaan, handjes geven: dat moest ik vastleggen. Ze stonden de hele tijd bij elkaar, het was niet maar één momentje. Ook op het terras bij het afgehuurde restaurant stonden ze de hele tijd bij elkaar. Als je de foto’s ziet, denk je niet dat het coronatijd is.”


De Kok publiceerde bewust niet alle foto’s in één keer. “Als ik dat doe, verdien ik maar één keer wat.”

Vorige week donderdag raakte minister Grapperhaus in opspraak door beelden in weekblad Privé van zijn bruiloft. Daarop was te zien dat hijzelf en ook zijn gasten zich niet hielden aan de anderhalvemeterregel op de trappen van het stadhuis in Bloemendaal.

De minister bood zijn excuses aan en voegde daaraan toe dat hij vóór en tijdens de huwelijksdag de mensen er voortdurend op heeft gewezen dat ze afstand moeten houden als ze niet tot hetzelfde huishouden horen en dat ze ook de andere coronaregels moeten respecteren.

Shownieuws vroeg Grapperhaus om een reactie op de recentste foto’s, maar via een woordvoerder laat de minister hij weten “niks toe te voegen” aan zijn eerdere verklaring.