Famke Louise heeft grote spijt van #IkDoeNietMeerMee-filmpje en optreden bij Jinek

0

Famke Louise gaat diep door het stof en zegt nu grote spijt te hebben van haar #IkDoeNietMeerMee-filmpje en daaropvolgende optreden bij Eva Jinek. Ze heeft haar filmpje, waarin ze zich tegen haar 1 miljoen volgers uitsprak tegen het coronabeleid, verwijderd. De influencer belooft zich ook beter te laten voorlichten en zegt sorry tegen ‘allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld’.

“Nadat ik het filmpje met de hashtag maandag gepost had, ben ik de ochtend daarop overladen met telefoontjes”, schrijft ze in een lang bericht op Instagram. “De mainstream media koos mij als potentieel aanspreekpunt en daar bovenop kwam ook een breuk met mijn management.” Famke doelt op de breuk met Ali B, die hij zelf openbaarde op social media.


“Al met al, niet mijn beste dag”, concludeerde de zangeres. “Dit alles heeft geleid tot het feit dat ik alleen en onvoorbereid bij Jinek aan tafel schoof. Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat te hebben gezegd realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen.”

Dan: “Gisteren aan tafel was ik zenuwachtig en heb ik niet mijn verhaal kunnen doen zoals ik dat graag wilde. Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd.”


Femke zegt nu ook dat ze echt niet van plan was om zich niet meer aan de coronaregels te houden zoals l haar filmpje en de hashtag leken te beweren. “Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen om laconiek om te gaan met de maatregelen die getroffen zijn rondom het coronavirus. Ik heb respect voor alle zorgmedewerkers en ik heb begrip voor allen die hiermee geconfronteerd worden op dagelijkse basis. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven.”

Eva Jinek – Foto: RTL/William Rutten

Famke zegt van slag te zijn door de kritiek op haar optreden bij Jinek. “Ik ben een doorzetter en wilde dus daad bij het woord stellen door mijzelf kenbaar te maken op tv, wat ik niet had kunnen voorzien was de totale stilte en gebrek aan support om mij heen. Alhoewel ik dit niet heel verrassend vind, had ik wederom de situatie iets beter kunnen inschatten. Ik ben geen slachtoffer en wil daarom ook nu mijn verantwoordelijkheid dragen. Ik kondig daarom aan dat ik die video weghaal omdat ik niet meer achter die boodschap sta.”

“Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand en die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen. Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen”, sluit ze haar bericht af.

Ali B en Famke Louise werken ook niet langer samen. Femke is al vorige week uit Ali’s artiestenstal SPEC gestapt. Dat bevestigde Ali op sociale media na enkele kritische tweets. “Ali, spreek je Famke even aan, ze zit in jullie stal”, schrijft iemand naar de rapper en directeur van het artiestenbureau SPEC. De tweeter kreeg een verrassend antwoord terug: “Nope, sinds vorige week niet meer, ze heeft hier voor gekozen, zonder overleg, met niemand van ons.”Shownieuws meldde gisteren dat het ministerie van Volksgezondheid in juni ruim €65.000 euro heeft betaald aan Ali’s SPEV voor het inzetten van artiesten, onder wie Famke Louise en Boef, voor een corona-campagne.

 

Share.