Ex-vriendin topvoetballer Jérôme Boateng week na breuk dood in huis aangetroffen

0

De ex-vriendin van Bayern Munchen-speler Jérôme Boateng, de 25-jarige Kasia Lenhardt, is dood aangetroffen in haar woning in Berlijn. De relatie van Kasia Lenhardt, bekend van haar deelname aan het televisieprogramma Germany’s Next Top Model en de Duits-Ghanese verdediger liep vorige week op de klippen. De politie gaat niet uit van een misdrijf.

Sara Kulka, een goede vriendin van het slachtoffer, maakte op Instagram het plotse overlijden van Lenhardt bekend. ‘Rust zacht. Jij geweldig persoon. Ik mis je en wat had ik graag afscheid van je willen nemen’, schrijft Kulka verdrietig onder een foto waarop de twee samen staan. ‘Ik hoop dat je nu je rust vindt en dat de waarheid boven water komt. Ik weet hoe graag je dat wilde. Ik zal je nooit vergeten en ik ken niemand die zo goed kon lachen als jij. Ik zal jouw familie veel kracht geven.’


Jérôme Boateng maakte vorige week een einde aan de relatie, nadat zijn vriendin onder invloed van alcohol een ongeluk veroorzaakte in zijn Mini Cooper. In een verklaring liet hij weten ‘dat het tijd was om verantwoordelijkheid te nemen’.

“Zoals bekend heb ik mijn relatie met Kasia Lenhardt stopgezet. Onze wegen zijn vanaf nu gescheiden en hoewel het zeer spijtig is, is het de beste keuze voor mij en mijn familie”, aldus Boateng, die 15 maanden samen was met het model. “Ik moest deze stap wel nemen. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik heb gekwetst, in het bijzonder mijn ex-vriendin Rebecca en onze kinderen.”


Lenhardt beschuldigde haar voormalige vriend daarop van ‘leugens en voortdurende ontrouw’. ‘Dit is waar je de grens trekt’, schreef ze in haar laatste post op Instagram. En in haar stories: “Ik maakte een einde aan onze relatie vanwege al jouw leugens en ontrouw. Maar, ik wens je al het allerbeste!” Boating reageerde daarop tegenover Bild met: “Kasia werd mijn vriendin, nadat ze eerst de relatie met mijn ex-vriendin Rebecca om zeep had geholpen en ze mij chanteerde. Ik besloot desondanks om te blijven en het te proberen met haar.”

De ex-vrouw van Boateng bevestigde het verhaal van de voetballer en beweerde dat Lenhardt haar man in 2020 had geroofd. “Als ze graag het slachtoffer wil spelen, zal ik alles publiceren wat ik in bezit heb, alle bewijzen.  Kasia heeft mijn familie vernietigd voor haar eigen gewin. Ik laat haar Jérôme ook niet vernietigen. Ik laat haar niet het slachtoffer spelen. Ze heeft genoeg schade aangericht.”

De 25-jarige Kasia Lenhardt laat een zoon uit een eerdere relatie achter. De politie heeft in het onderzoek geen verdachte omstandigheden aangetroffen.