Ex Eva Vlaardingerbroek: ’Liefdesrelatie met Thierry? Meer een kwestie van: foutje, bedankt’

0

Oud-FVD’er Eva Vlaardingerbroek reageert voor het eerst op de uitspraak die Thierry Baudet twee weken geleden deed bij ‘Goedemorgen Nederland’. Daar onthulde hij dat de twee een “liefdesrelatie” hebben gehad. Volgens Eva lag het iets anders. ’Liefdesrelatie met Thierry? Meer een kwestie van: foutje, bedankt’

Meerdere Forum voor Democratie-prominenten keerden zich weken geleden tegen Thierry Baudet en zijn partij. Op de beruchte avond in Tiel maakte de FvD-leider volgens Eva Vlaardingerbroek  ‘een ernstig verwarde indruk’.


Vlaardingerbroek tegen De Telegraaf: “Thierry zei die avond in Tiel: de vijf thema’s waar jullie allemaal voor staan, interesseren mij niet meer. Hij bleef hameren op bizarre complottheorieën over corona, op mij maakte hij een ernstig verwarde indruk. Het ene moment agressief, met de vuist op tafel, het andere moment heel emotioneel. En toen was er de volgende ochtend dat verhaal over de misstanden in de jongerenbeweging.” Het Parool kwam die zaterdag met de racistische en antisemitische WhatsApp-berichten van de jongerenpartij, de JFVD.

Eva Vlaardingerbroek, die op de kieslijst op nummer vijf stond keerde zich tegen Baudet . In een uitzending van WNL’s Goedemorgen Nederland uitte ze telefonisch kritiek op Baudet, die daar live in de uitzending geëmotioneerd op reageerde. Toen onthulde hij ook dat de twee een relatie zou hebben gehad. “Het speelde vier jaar geleden”, vertelt Vlaardingerbroek nu in het interview met De Telegraaf.


Ze vertelt dat ze net twintig als student naar een lezing van Forum voor Democratie ging, destijds nog een denktank. “Een relatie is het in mijn ogen nooit geweest en ik weet zeker dat hij er ook zo over denkt. Het was eerder een fling. Ik kwam daar Thierry tegen. We spraken af, hadden enkele dates, maar op romantisch vlak klikte het niet. Foutje bedankt, dus we hebben er vrij snel een punt achter gezet”, aldus Vlaardingerbroek. Volgens haar was zijn onthulling bij WNL over hun ‘relatie’ dan ook een bewuste actie.

“Thierry wist hoe bang ik was dat dit uit zou komen”, zegt Vlaardingerbroek in het interview. “Als het naar buiten komt, heb je niets wat je hebt bereikt aan jezelf te danken. Waar ik bang voor was, gebeurde: ik was de ’rancuneuze ex’ en nog veel grovere seksistische opmerkingen stroomden binnen.”