Ex Edwin de Roy van Zuydewijn sleept prinses Margarita weer voor rechter

0

De ex van prinses margarita, Edwin de Roy van Zuydewijn, eist veertien jaar na de scheiding opnieuw partneralimentatie te krijgen. De prinses werd eerder veroordeeld tot het betalen van 5500 euro alimentatie per maand. Maar omdat ze geen geld zei te hebben, hoefde ze van de rechter nooit iets over te maken. Maar De Roy van Zuydewijn vraagt zich af hoe Margarita dan wel in 2018 een boerderij kon kopen in Wassenaar waarvoor ze geen hypotheek afsloot.

In deze slepende juridische procedure is onduidelijkheid ontstaan over het verwisselen van handtekeningen van rechters, zoals er eerder allerlei vreemde voorvallen zijn geweest in zijn strijd tegen het Koninklijk Huis.


De Roy kwam voor het eerst groot in het nieuws in 2003 toen HP/De Tijd een serie publiceerde waarin hij met zijn vrouw Margarita een boekje opendeed over hoe zij door de koninklijke familie werden tegengewerkt. De Roy is vanwege deze ‘Margarita-affaire’ en zijn scheiding in 2006 nergens meer aan de bak gekomen. Hij leeft al jaren van giften en het onderdak dat vrienden en bekenden hem geven.

Omdat De Roy nergens meer aan het werk kwam, wil hij met terugwerkende kracht partneralimentatie van zijn ex. Die zei eerder tegen de rechter dat ze daar geen geld voor had, maar volgens De Roy is dat onzin. Zo kocht Margarita in 2018 een kapitale woonboerderij, waar ze toen geen hypotheek voor afsloot. De advocaat van De Roy wijst in de procedure ook op de fondsen die prinses Irene, de moeder van Margarita, lange tijd had om vermogen fiscaal aantrekkelijk te stallen.


Bron: Volkskrant

ZIE OOK – BINNENKIJKEN – Prinses Margarita zet Wassenaar op stelten met aankoop woonboerderij van 1.650.00 euro (en haar buren zijn het nu goed zat!)

Share.