BINNENKIJKEN – Prinses Margarita zet Wassenaar op stelten met aankoop woonboerderij van 1.650.00 euro (en haar buren zijn het nu goed zat!)

0
In 2017 kocht prinses Margarita een woonboerderij in Wassenaar. Het bleek een opknappertje van 1.650.000 te zijn waar nu al drie jaar aan wordt gewerkt. Eerst door Polen en nu door een groep Tsjechen. En die zorgen voor zoveel overlast dat de, rijke, buurtbewoners het nu meer dan zat zijn. ‘Die gasten scheuren hier door de woonwijk met 80 kilometer per uur met zó’n groot blik bier in de hand,’ zegt een van hen. Een vanuit haar Mercedes stationwagen vrolijk naar die buren zwaaiende Margarita maakt dat niet goed.

Drie jaar wordt er nu door ploegen Polen en Tsjechen gewerkt aan de  woonboerderij die prinses Margarita en haar man Tjalling ten Cate in 2017 voor 1.650.000 euro kochten een droompaleis te maken. Ondanks die jarenlange bedrijvigheid is de woonboerderij nog lang niet compleet gerenoveerd.  Zo moet het binnenwerk van het oorspronkelijke woonhuis nog onder handen worden genomen en als dat klaar is moeten de hooischuur en de schapen-schuur nog worden opgeknapt.


De buren van Margarita in het sjeike wassenaar hebben inmiddels de buik van de renovatie. Ze gunnen Margarita haar droompaleis, maar zijn vooral het gedrag van eerst de Polen en nu de Tsjechen meer dan zat. Dat geldt zeker voor garagehouder Patrick de Boed, die vanuit zijn zaak uitkijkt op de villa en in weekblad Story van zijn hart geen moordkuil maakt.

‘Het is belachelijk. Die gasten scheuren hier door de woonwijk met 80 kilometer per uur met zó’n groot blik bier in de hand. En het zijn ook steeds weer andere mensen. Ik heb ook al een keer moeten ingrijpen. Mijn vriendin liep hier met de hond en moest de bosjes in springen om een van die gasten te ontwijken, in zijn auto. Zij zagen haar gewoon lopen, dat kan niet anders! Dat kun je toch niet maken? Die jongen heb ik even flink tegen de muur gezet, als je begrijpt wat ik bedoel.’


Wat zich allemaal in en rond de villa de afgelopen drie jaar heeft afgespeeld is voor de garagehouder een raadsel. ‘Klopt, het is iedereen volstrekt onduidelijk wat daarbinnen eigenlijk gebeurt. Ik heb zelfs begrepen dat er een boot binnen staat waar ze aan werken. Zeker is in elk geval dat het voor geen meter opschiet.’

Prinses Margarita

De buurt vindt het ook bijzonder dat de prinses en haar man zich nog niet zijn komen voorstellen als nieuwe bewoners van de wijk. Patrick: ‘Ik heb prinses Margarita nog nooit gesproken. Ze rijdt alleen soms voorbij in haar Mercedes stationwagen en dan zwaait ze.’

Bij de aankoop van het opknappertje van 1.650.00 euro leek er heel even op dat Margarita’s ex-man, Edwin de Roy van Zuydewijn, kon toeslaan door beslag te leggen op de boerderij van prinses Margarita en met terugwerkende kracht alimentatie kon vorderen van de prinses van wie hij in 2006 scheidde.

Prinses Margarita zou namelijk volgens Edwin niet de waarheid hebben verteld over haar financiën. De prinses zou, volgens Edwin, hebben gelogen toen zij beweerde na de breuk berooid te zijn achtergebleven. De Roy van Zuydewijn vroeg zich af hoe een berooide prinses zonder hypotheek voor 1,6 miljoen euro een woonboerderij kon kopen in Wassenaar. Voor Margarita blijkbaar reden om alsnog een hypotheek op laten vestigen van 1.812.500 euro op haar woonboerderij die nu al drie jaar wordt opgeknapt door de ‘berooide’ dochter van prinses Irene.