Eva Jinek: ‘Met miljoenensalaris kan ik de toekomst van mijn kleine gezinnetje veiligstellen’

0

Bij de NPO zat ze aan het plafond van € 194.000, maar bij RTL4 verdient Eva Jinek daar een veelvoud van. Volgens oud-RTL-baas Fons van Westerloo zou het om € 1,2 miljoen euro per jaar gaan. JInek: ‘Nu kan ik de toekomst van mijn kleine gezinnetje veiligstellen’.

Op de vraag hoe het is om ineens zoveel meer geld te verdienen bij RTL dan bij de publieke omroep zegt Eva Jinek in Nouveau: “Bij de publieke omroep verdiende ik ook al veel geld, hè.”


Toch maakte haar huidige RTL-salaris ook indruk op haar. Vroeger riep ze al dat ze slapeloze nachten had van haar NPO-tonnen. “Kun je nagaan hoe ik me nu voelde,” zegt ze in Nouveau. “Verpletterd! Maar kijk: ik leefde al als iemand die zich geen zorgen over geld hoefde te maken.”

“Voor mij is rijkdom dat je nooit op eten hoeft te beknibbelen. Dat ik bij Albert Heijn zoveel dure producten kan kopen als ik wil. Of bij de fruitboer in mijn straat gewoon alles neem waar ik trek in heb. Dus ik was al gezegend.”


Het miljoeneninkomen geeft Eva Jinek wel rust. “Wat ik nu voel – en dat komt ongetwijfeld ook doordat ik kind ben van vluchtelingen – is: ik kan de toekomst van mijn kleine gezinnetje veiligstellen.”

Nadat ze haar RTL-contract had getekent kocht Jinek een woonboerderij. “Ik heb dat grotemensenhuis met tuin in Abcoude gekocht, en daarmee kan ik Pax iets nalaten. Als hij later wíl studeren, kunnen we dat betalen. Ik kan niet anders zeggen dan dat dat een zeer geruststellend gevoel is. Geld neemt je onzekerheden of zorgen niet weg, maar wél de zorgen die gebrek aan geld kunnen veroorzaken.”

Lees ook: Eva Jinek gaat verhuizen – TV-ster koopt villa van 1.5 miljoen in Abcoude