Ook stiekem getrouwd? Eva Jinek gaat verhuizen – TV-ster koopt villa van 1.5 miljoen in Abcoude

0

De overstap vorig jaar van de publieke omroep naar het commerciële RTL4 heeft Eva Jinek geen windeieren gelegd. Het maakt ook dat ze binnenkort haar appartement in  Amsterdam Zuid verruilt voor een net gekochte villa in Abcoude waar ze haar intrek zal nemen met zoontje Pax en vriend Dexter, met wie ze inmiddels ook stiekem getrouwd zou zijn.

Haar nieuwe optrekje in Abcoude, waar ook haar tv-baas Peter van der Vorst woont, is  onder een kap villa waarvoor ze rond de 1.5 miljoen euro neertelde. Iets meer dan haar jaarsalaris bij RTL. Desondanks, zo schrijft bekendeburen, nam ze er een hypothee op van twee miljoen euro. 


Leuk voor zoontje Pax is de grote achtertuin

De halfvrijstaande villa heeft een woonoppervlakte 262 vierkante meter verdeelt over drie woonlagen. Er zijn negen kamers, waaronder zes slaap- en twee badkamers. Zoontje Pax heeft alle ruimte om zich te kunnen uitleven, want de achtertuin heeft een diepte van 19 meter diep en telt 266 vierkante meter.


In de prijs van 1.5 miljoen euro die Eva voor haar stulpje betaalde is een stijl- en kleuradvies van een interieurarchitect inbegrepen.

Bij opvraag van de documenten van het huis dat het koppel eerder dit jaar zou hebben gekocht, bleek dat bij het kopje ’burgerlijke staat’ ’Gehuwd (ten tijde van verkrijging)’ staat ingevuld, weet Shownieuws.  Dit zou dus betekenen dat Eva en Dexter getrouwd zijn. Opmerkelijk genoeg is op de hypotheekakte echter sprake van enkel een ’geregistreerd partnerschap’. De presentatrice heeft nog geen opening van zaken geven over haar huidige burgerlijke staat.

Qua tv-carrière gaat Jinek op dit moment minder voor de wind. Ze scoort veel minder kijkers dan ze deed bij de publieke omroep. Met slechts 382.000 kijkers verbrak Eva Jinek begin septembetr het eigen laagterecord van de talkshow op RTL4, dat eind augustus nog stond op 506.000 kijkers. “Een dramatische avond”, reageerde mediakenner Fons van Westerloo, oud-RTL-baas. “Als dit zo doorgaat, dan weet ik het nog niet. Het is een dure tante, Eva Jinek.”

Na één jaar Jinek bij RTL maakte ook RTL Boulevard recent de balans op. “De cijfers die ze bij de publieke omroep scoorde, zijn alleen al tijden ver uit zicht“, meldde het programma, dat de schuld geeft aan haar nieuwe concurrent Op1. Die talkshow is sinds de start vorig jaar succesvol. Qua kijkcijfers winnen ze doorgaans van Jinek.