ZIEN! EVA JINEK en ALEXANDER PECHTOLD lachten in 2020 nog keihard om verhaal dat voetballer spatal met pittige balsem in zijn aars krijgt

0

Eva Jinek hekelde het meelachen van Rene van der Gijp en tafelgast Steven Brunswijk om het kaarsverhaal van Johan Derksen. ZE opperde ook een advertentieboycot van Vandaag Inside, maar  als het gaat om lachen over grensoverschrijdend gedrag kan Eva er zelf ook wat van. In 2020 zette ze haar gast, oud-voetballer Sjaak Polak, aan tot het vertellen hoe hij een medespeler aanrandde en Eva, en ook gast Alexander Pechtold, moesten smakelijk lachen om dat verhaal…

De bekentenis van verkrachting door Johan Derksen in de talkshow Vandaag Inside staat niet op zichzelf. Twee jaar geleden deed oud-voetbalprof Sjaak Polak in een andere talkshow, Jinek, een soortgelijke onthulling, schrijft de krant De Limburger. Volgens de krant moet Eva Jinek de hand in eigen boezem steken. In 2020 lachte ze nog keihard (zie video onder) om een soortgelijk verhaal zoals Johan Derksen afgelopen dinsdag in Vandaag Inside vertelde. “Twee jaar geleden deed oud-voetbalprof Sjaak Polak in een andere talkshow, Jinek, en soortgelijke onthulling. De toehoorders, onder wie presentatrice Eva Jinek en oud-politicus Alexander Pechtold, lachten hard mee.”


Eva moedigde Sjaak aan om zijn ‘hilarische’ aanrandingsverhaal te vertellen. “Ik heb ook begrepen – en dit spreekt me echt aan – dat jij een buitengewoon talent had voor kleedkamerhumor. De verhalen zijn legio. De dingen die jullie met collega’s hebben gedaan kan het daglicht niet verdragen”, zei ze vol verwachting. “Wie hebben jullie vastgebonden op een massagetafel? Waarom? Dat is maar één klein dingetje, hè? Maar ik wil het wel weten. Ik wil dat je het vertelt, zelf”, aldus Eva.

Sjaak Polak vertelde daarop dat hij samen met collega Ricky van den Bergh de Ghanese voetballer Anthony Obodai had vastgebonden op een massagetafel. “Met een paar rollen tape”, lacht hij. “Die jongens waren bezig, ik liep zo heel rustig naar de medische kast en haal zo’n houten spatel eruit.”


“Ik dacht: hé, ik vergeet wat. Dus ik haal zo Red Hot uit de pot, een best pittige balsem, en ik loop achter hem en ik kijk zo z’n kringspier in, ik sta klaar en ik zie hem kleiner worden. Ik zeg op een gegeven moment: ‘Ontspan nou eens man!’ Dat was een beetje lastig.”

Dan: “Ik bleef maar wachten, totdat hij ontspande, dus ik sloeg zo die spatel op z’n stuitje en toen kneep hij hem weer. Dus ja, ik moest erop wachten. Uiteindelijk was hij lekker ontspannen weer en ik haal hem zo via zijn bilnaad zo via zijn balzak naar beneden. Dat vond hij niet leuk.”

Eva Jinek barst in lachen uit. Ze had kunnen weten dat Anthony Obodai nare herinneringen heeft aan zijn tijd bij Sparta. Hij vertelde al dertien jaar eerder, in 2007, te zijn getreiterd door een aantal spelers, waaronder Sjaak.

UPDATE – Eva reageerde maandag 2 mei op de ontstane commotie. Zij spreekt niet van een aanranding, maar van een grap. “Er werd toen, en aan tafel, om gelachen want de mannen waren onderling bevriend, haalden deze streken voortdurend over en weer bij elkaar uit als vrienden onder elkaar”, zegt ze in een story op Instagram.

Ze vervolgt: “Maar natuurlijk gaat het niet alleen om de intentie van degene die de grap uithaalt, maar vooral om hoe degene die het onderspit delft, de ‘grap’ ervaart. Daarom heb ik Anthony Obodai vandaag zelf gebeld om hem te vragen naar zijn beleving. Hij vond de grap ‘hilarisch’ en ‘heel erg goed geslaagd’.”LEES OOK: Vrouw doet aangifte van verkrachting tegen ALEXANDER PECHTOLD (‘hield ook lijst bij van D66 vrouwen die hij had gehad’)