Estelle Cruijff noemt roof van haar Rolex ’trauma voor het leven’

0

Twee jaar geleden werd  Estelle Cruijff (42) voor haar huis in Amsterdam op brute wijze overvallen door drie mannen. Zij mishandelden haar, waardoor ze heftige verwondingen opliep en namen haar dure Rolex-horloge mee. Estelle: “sinds die tijd kijk continu om me heen. Het is een trauma voor het leven.”

We schrijven eind 2018. Estelle Cruijff was met een vriendin naar club Mad Fox geweest. Op de terugweg werd haar scooter gevolgd door een zwarte Golf. Uiteindelijk wordt ze door drie mannen aangevallen. „ Je klokje, je klokje”, riepen de rovers op dat moment. Een van de verdachten duwt zijn hand op haar mond, een ander schopte de BN’er.


Nu, twee jaar later, is Cruijff nog altijd op haar hoede. Ze leeft in angst. Aan Robbert Rodenburg, de maker van de YouTube-serie Open Kaart, vertelt ze dan ook dat het erger is dan een dieptepunt. “Ik kan het niet eens een dieptepunt noemen”, vertelt de presentatrice. “Ik durfde niet meer in een taxi of in een Uber, of op de fiets te zitten.”

Als Rodenburg haar vraagt hoe het voorval haar leven heeft beïnvloed, vertelt Cruijff: “Ik kijk nog steeds achterom als er een scootertje voorbijrijdt of iemand me volgt met de auto. Ik kijk continu om me heen. Het is een trauma voor het leven.”


Vorig jaar deelde Cruijff al haar ervaring met LINDA. “Het ging heel snel, maar tegelijkertijd juist helemaal niet. Een soort rare slow motion”, vertelde de presentatrice toen. “Ze hebben me behoorlijk te grazen genomen. Ik heb mijn longen uit mijn lijf gegild. Op zo’n moment houd je er rekening mee dat je misschien het loodje gaat leggen. Je weet niet hoever ze zullen gaan. Je bent volledig aan hen overgeleverd en je kunt helemaal niks, alleen maar bang zijn.”

In Open Kaart spreekt Rodenburg allerlei bekende Nederlanders. De aflevering met Estelle Cruijff is vandaag, donderdag, om 16.00 te zien op het YouTube-kanaal van Robbert Rodenburg.