Ernstige dreiging, studio ontruimd: uitzending RTL Boulevard gaat niet door

0

De uitzending van RTL Boulevard gaat vanavond niet door, vanwege een ernstige bedreiging. De studio van Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam is ontruimd. Afgelopen dinsdag werd misdaadverslaggever Peter R. de Vries kort na de uitzending van RTL Boulevard neergeschoten op straat. Aan het programma is ook al jaren bedreigde Telegraaf-misdaadjournalist John van den Heuvel verbonden.

Het is niet duidelijk of de dreiging iets te maken heeft met de aanslag op Peter R. de Vries van afgelopen dinsdag. De misdaadjournalist werd na zijn optreden in RTL Boulevard neergeschoten in de omgeving van de studio.


De redactie van RTL Boulevard kreeg informatie van de driehoek van burgemeester, politie en openbaar ministerie in Amsterdam, over een dreiging tegen het programma meldt RTL Nieuws. Die nam daarop het besluit om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein. De studio van Boulevard werd ontruimd.

Volgens een woordvoerder van de gemeente is er informatie binnengekomen, waardoor er extra maatregelen genomen moeten worden bij de studio op het Leidseplein. Wat voor informatie dat is, kan de woordvoerder nog niet zeggen. “Er worden zichtbare en onzichtbare maatregelen genomen.”


Vanavond wordt nu een herhaling uitgezonden van de uitzending van afgelopen woensdag, toen een ode werd gebracht aan Peter R. de Vries. De misdaadverslaggever werd dinsdagavond van dichtbij neergeschoten, toen hij van de studio naar de parkeergarage liep.

“Over hoe het morgen verder gaat, zijn we nu in overleg”, zegt RTL. “Veiligheid staat boven alles.”