Erica Meiland: ‘Heb weleens keukenmes gepakt om Martien tot rede te brengen’

0

Erica Meiland (Beeld: Talpa/William Rutten)

Erica Meiland zegt moordneigingen te hebben gehad toen man Martien op zijn 40ste op mannen bleek te vallen. “Ik heb weleens een keukenmes gepakt. Niet dat ik hem dood wilde steken, maar ik wilde hem wel bang maken. Dus ik kwam naar hem toe en zag dat gezicht schrikken. Dat was dan voldoende gelukkig. Maar je treedt buiten jezelf.”


Erica vertelde het opmerkelijke verhaal in de talkshow HLF8 van Johnny de Mol waar ze sprak over de biografie die ze samen met Jan Dijkgraaf, ook de auteur van de bestseller over Martien, schreef. een boek overzichzelf dat ze in eerste instantie niet wilde. “Ik zei in het begin: ‘Mijn leven kun je volgen in Martiens boek.’ Maar toen werd om me heen gezegd: ‘Je jeugd en hoe je tegen het leven aankijkt, wordt hierin veel meer belicht.'”

In haar eigen biografie zegt Erica da thet haar zwaar viel toen haar echtgenoot op mannen bleek te vallen. “Er zijn natuurlijk heel heftige dingen gebeurd toen alles bij Martien omhoogkwam. Dat heb ik vanuit mijn perspectief verteld. Je hebt er allebei verdriet van, maar zijn kant is heel anders dan die van mij. ”


Dan: “Ik heb weleens een keukenmes gepakt. Niet dat ik hem dood wilde steken, maar ik wilde hem wel bang maken. Dus ik kwam naar hem toe en zag dat gezicht schrikken. Dat was dan voldoende gelukkig. Maar je treedt buiten jezelf.”

De suggestie dat ze door Martien bedrogen is werpt ze van zich af. “Sommige mensen zeggen weleens: ‘Je bent jarenlang belazerd.’ Nee, ik ben helemaal niet belazerd door hem. Het zat wel diep in hem en hij was best wel vrouwelijk en anders dan andere mannen, maar daarom vond ik hem juist zo leuk. Maar ik ben niet belazerd”, aldus Erica.

“De liefde blijft en je ziet dat de ander ook heel erg worstelt. En je worstelt zelf ook dus je hebt allerlei fases waar je doorheen moet: woede, verdriet, maar als dat tot rust komt zeg je toch: ik wil jou in m’n leven houden.”

Uitgeverij Osjato,  opgericht door Erica Meiland en columnist en auteur Jan Dijkgraaf, komt naast de biografie over Erica in oktober ook een luisterboek-versie van ‘Martien’. Het boek ‘Erica’ komt eind oktober uit, maar is nu al te reserveren via de uitgeverij.