Emotionele Frans Bauer: ‘Ik weet niet of ik de reanimatie van mijn vader ooit ga verwerken’

0

De dag dat Frans Bauer in 2015 op bezoek ging bij zijn vader in het ziekenhuis en het verplegend personeel precies op dat moment bezig waren zijn vader Chris te reanimeren staat in het geheugen gegrift van de zanger. Zeven jaar later zegt hij: ‘Ik weet niet of ik de reanimatie van mijn vader ooit ga verwerken’.

Frans Bauer zat woensdagavond in de kappersstoel bij Özcan Akyol en sprak geëmotioneerd over het overlijden van zijn vader Chris in 2015. Hoewel vader Chris al geruime tijd ziek was, hij leed aan longkanker, kwam het overlijden toch nog onverwachts voor Frans. “Dan zou je denken dat hij daar aan komt te overlijden, maar mijn vader is uiteindelijk overleden aan een hartstilstand”, vertelde Frans aan Özcan Akyol.


Begin 2015 werd Chris Bauer, die zelf een beroemdheid werd omdat hij ook te zien was in de reallifesoap De Bauers, opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Daar ging het slechter en slechter, maar zijn hartstilstand kwam voor zoon Frans toch nog onverwacht. “Toen ik binnenkwam tijdens het bezoekuur, kwam ik bij een reanimatie”, vertelt Frans.

Zeven jaar later is het Frans Bauer nog altijd niet gelukt dat beeld uit zijn geheugen te wissen. “Ik zie me weer uit die lift komen, ik zie mezelf uit de gang komen en ik zie dat ze bezig zijn achter een doek en uiteindelijk blijkt dat je vader te zijn.”


Dan stamelt de geëmotioneerde Frans. “Het is iets heel geks, angstaanjagend ook als ik eraan terugdenk. Zo’n reanimatie.” Dan met gebroken stem. De tranen verschijnen in de ogen van Bauer als hij zegt: “Ik weet niet of ik dat ooit verwerk.”

Vorig jaar vertelde Frans Bauer het nog altijd moeilijk op diens sterfdag. Op sociale media eerde de zanger de man die hij zijn ‘steun en toeverlaat’ noemt. ‘Zes januari blijft een hele emotionele dag. De dag dat ik afscheid moest nemen van mijn vader, mijn grootste vriend, rots in de branding, mijn steun en toeverlaat. Ik heb veel van hem mogen leren. Ik hoor nog steeds zijn stem als ik mijn ogen sluit. Nog steeds mis ik hem, dat gevoel zal nooit slijten. Maar zoals we altijd tegen elkaar zeiden, alles wat in je hart zit gaat nooit dood. Ik hou me daar aan vast. Vandaag staat de tijd even stil, het lijkt allemaal net gisteren,’ aldus Frans.

Vader Chris was lange tijd Frans’ chauffeur en begeleider, maar ook zijn grootste fan.