RATELBAND (73) voor 9de keer vader (baby is niet uit liefde geboren en met opvoeding zal Emile zich niet bemoeien)

0

Emile Ratelband (73) is voor de negende keer vader geworden. “Wat n zegen. Zo’n mooi nieuw licht in ons leven. Gezond 12 uur 44 geboren in HuaHin, 3 kg, 50 gram en 51cm lang. MAXIMUS AURELIUS FRANS RUDOLPH WILLIBRORD”.  Zijn zoon werd door een Thaise draagmoeder in de Thaise badpltts Hua Hin op de wereld worden gezet en naar Willibrord Frequin worden vernoemd. Met de opvoeding zal Ratelband zich niet bemoeien. “Daar heb ik personeel voor. Ik heb geen zin in dat gezeur om me heen.” Ratelbans is een populaire vader. Hij zegt dat 180 vrouwen zijn negende kind wilde dragen.

In de Videoland-documentaire over hem gaat Emile uitgebreid in op zijn voortdurende kinderwens. Wanneer zijn kapper vraagt of het klopt dat Emile op zijn leeftijd nog steeds meer kinderen wil, reageert hij volmondig met ‘ja’. “Ik neem nog een jongetje.” De kapper vraagt verder hoe Emile dat wil doen en of hij zich daarvoor gewoon kan aanmelden. “Officieel is dat verboden”, reageert Emile.


Emile vertelt dat hij op Facebook en LinkedIn een foto heeft geplaatst van hem met een kindje. Daarbij stelde hij de vraag: “Welke vrouw wil er een kindje van mij dragen?” En daar kreeg hij veel reacties op, waarvan er ook veel afvielen, zo vertelt hij.

“Op de eerste oproep hebben 170 tot 180 vrouwen gereageerd. Die heb ik allemaal benaderd. De eerste vrouw zei: ‘Ik wil er 200.000 euro voor hebben.’ Toen zei ik: ‘Ik betaal er niet voor’.” Een volgende vrouw vroeg volgens Emile 100.000 euro. “Toen dacht ik: het gaat al de goede kant op.”


Een derde vrouw vroeg aan Emile hoe dat ging gebeuren. “Gaat dat door middel van een spuit? Toen zei ik: ‘Nee, vlees op vlees’.” Dat wilde de vrouw volgens Emile niet. Waarbij hij opmerkt dat hij dat bij het zien van haar foto ook niet met haar wilde. Uiteindelijk was er een vrouw die er wel voor open stond. “Met die vrouw heb ik dus een kind verwekt.”

Emile emigreerde naar Thailand, waar kleine Willibrord dan ook werd geboren. “Ik heb een dame die het kind voor mij draagt en mij daar verder niet mee lastigvalt. Ik spreek haar af en toe. Maar dat is het. Straks, als het kind komt, moet zij de lastigste periode regelen. Daarna kan ik aan de bak. Maar daar heb ik personeel voor. Ik heb geen zin in dat gezeur om me heen,” vertelde hij eerder in Story.

Emile Ratelband vertrok rond de jaarwisseling met stille trom en met twee van zijn acht kinderen uit Nederland om in Thailand. te gaan wonen. Enkele maanden eerder toen hij ook in het land van de eeuwige glimlach was plantte hij het zaadje bij een Thaise vrouw voor de familie-uitbreiding.

Zijn baby Willebrord is kind nummer negen na Rolls, Minou, Charles, Beau Aimée, Georgine, Junior, Royce en (uit 2019) Betheke-Pleun, die hij uit drie relaties en een draagmoederschap kreeg. In 2011 werd Ratelband zelfs al voor de eerste keer opa. Emile emigreerde naar Thailand met baby Betheke, het kind dat hij vorig jaar kreeg via een draagmoeder, én nam ook zoon Emilio mee. Die laatste kreeg de positiviteitsgoeroe samen met ex-echtgenote Moon

Ratelband zal zijn negende kind alleen opvoeden. “Of dat pittig is? Ik zie dat anders. Mijn exen hebben in het verleden hun kinderen hun vader ontnomen, dat zal nu niet gebeuren. Het is fijn als je het opvoeden samen kunt doen en de boel zo in evenwicht kunt houden, maar dat is niet iedereen gegeven. Ik heb in het verleden een hoop gezeik gehad en wil graag bewijzen dat ik het zelf kan.” liet hij aan Omroep Gelderland weten.Dat maakte de keuze voor een Thaise draagmoeder ook eenvoudige volgens Ratelband. “Ik wil de garantie dat ik het zelf kan doen. De andere vrouwen in mijn leven hadden eigenlijk vooral het verlangen een kind op de wereld te zetten en hadden daarvoor een sterke zaaddonor nodig, die later de rekeningen voor ze kon betalen.”

Het kind wordt in ieder geval niet uit liefde tussen vader en moeder geboren, zo vertelde Ratelband aan de regionale omroep. “Ik word niet meer verliefd, die tijd is voorbij. We zijn wel met elkaar naar bed geweest om het kindje te krijgen, maar dat was gewoon functioneel, uit liefde voor het kind. Ik heb wel heel veel respect voor deze vrouw, die alles helemaal goed doet. Ik bepaal uiteindelijk wat er gebeurt.”

Emile Ratelband (71) werd op 29 juli 2021 voor de achtste keer vader. Die draagmoeder heette Nathalie Silva en komt uit Brazilië. De 35-jarige draagmoeder Nathalie Silva leerde Ratelband via internet kennen.