EMILE RATELBAND haalt uit naar derde ex-vrouw MONICA: ‘Dat mens heeft mij hélemaal uitgekleed. Financieel dan hè, want n**ken deed ze niet’

0

In 2010 was geluk nog heel gewoon voor Emile en Moon (foto: Frans van Zijst)

Emile Ratelband mag dan tegenwoordig in Thailand wonen dat betekent niet dat hij in ons land niet van zich laat horen. Zo meent hij dat hij bij tal van rechtszaken die hij heeft gevoerd oneerlijk is behandeld omdat hij blank is. “Als je ook nog eens werkgever en BN’er bent en een grote bek hebt, ben je helemaal aangeschoten wild,” zegt hij voordat hij uithaalt naar derde ex-vouw Monica van Buuren. ‘Dat wijf is helemaal gek.’


Emile Ratelband haalt deze week in Panorama hard uit naar zijn derde vrouw, Monica van Buuren, die voor de rechtbank beweerde dat Emile haar zou hebben mishandeld in het bijzijn van hun kinderen. “Dat wijf is helemaal gek”, stelt de 73-jarige vader van acht kinderen in het weekblad. “Ik heb haar nooit mishandeld. Onze kinderen zijn oud genoeg om dat inmiddels te beamen. Dat mens heeft mij hélemaal uitgekleed. Financieel dan hè, want neuken deed ze niet. Ze was veel te mager om nog geil te kunnen worden.”

Ratelband is ook niet blij met de alimentatie die van hij rechter moest betalen aan Monica. “Afijn, een vrouwelijke rechter heeft bepaald dat zij 17.500 euro per maand aan alimentatie van mij kreeg. Maar dat was haar nog niet genoeg. Dus werd er 20.000 euro van gemaakt. Ik heb tien jaar tegen haar moeten procederen. Ga er maar aan staan.”


Tien jaar lang juridisch getouwtrek en ook nog eens geen erlijke strijd volgens Emile. “In de Nederlandse rechtbank heb je als witte man bij voorbaat verloren. Als je ook nog eens werkgever en BN’er bent en een grote bek hebt, ben je helemaal aangeschoten wild. In dat opzicht kun je tegenwoordig beter een werkloze, gehandicapte negerin zijn”, zegt hij. “Dan heb je elke rechtszaak per definitie al gewonnen. Nu begrijp je misschien ook mijn haat tegen de hele #MeToo-affaire.”