BINNENKIJKEN – Frans kasteel familie Meiland na anderhalf jaar nu echt verkocht

0
Beeld: benb-tekoop.nl/
Het Franse kasteel van de familie Meiland is verkocht. Vorige week waren er ’volop bezichtigingen’ en de deal is nu rond, zo melden de familie en de makelaar. 

René van Nierop van At Home Makelaardij in Barendrecht bleek de redder van de Meilandjes. Hij dacht eind december dat hij het al anderhalf jaar te koop staande Chateau Meiland voor de familie kon verkopen. Binnen een dag had hij al twee geïnteresseerden voor het tot 795.000 euro afgeprijsde kasteel  en nu nog geen drie weken later is het ook echt verkocht.


Hoe komt de verkoop van een Frans chateaux bij een Barendrechtse makelaar terecht? “Gewoon brutaal zijn”, antwoordt René van Nierop op de site van schakelbarendrecht.nl “ik volgde dit al een tijdje en vond het jammer dat het niet door een Nederlandse makelaar werd gedaan. Toen heb ik ze een bericht gestuurd. Daaruit is er een leuk contact ontstaan.”

Inmiddels stond het kasteel van de Meilandjes wel te koop voor een half miljoen minder dan de originele vraagprijs van 1.25 miljoen. Het Franse kasteel staat nu te koop staat voor 795.000 euro. En dat betekent dat ze weer flink gezakt zijn met de vraagprijs. Voor het bekende kasteel, het decor van de eerste seizoenen van hun SBS6-realityserie Chateau Meiland, vroeg de familie ruim een jaar geleden, in juni 2020, 1,25 miljoen euro voor. Eind vorig jaar werd die vraagprijs verlaagd naar 998.000 euro. En nu weer bijna een jaar later is die prijs gezakt tot 795.000 euro.


Het door Martien Meiland (58) en vrouw Erica (57) gekochte Chateau Marillaux, door de Meilandjes als eerbetoon vernoemd naar de familie die het kasteel sinds 1886 in haar bezit heeft gehad, is dan ook bepaald niet het enige kasteel dat te koop staat inde streek rond Limoges in midden-Frankrijk.

In een straal van 50 kilometer rond Beynac het dorpje waar kasteel van de Meilandjes onder valt staan nog zeker 50 kastelen vanaf 190.000 euro te koop. Het maakt dat de familie Meiland moet vrezen dat hun Chateaux Marillaux, als er al een koper zich meldt, van de hand zal gaan voor niet veel meer dan de 400.000 euro die Martien Meiland zegt te hebben geïnvesteerd.

Probleem bij de verkoop is, zo wist de familie ook, dat het kasteel door de Meilandjes maar voor een klein deel verbouwd is en de toekomstige eigenaren nog veel kosten staan te wachten, want het dak en deels de elektriciteit zijn aan vernieuwing toe. Dat het kasteel niet geïsoleerd is en de ramen geen dubbel glas waardoor het in de winter binnen vaak net zo koud is als buiten zijn en de stookkosten extreem hoog zijn is dan nog maar een detail.

Erica en Martien hebben sinds twee maanden ook nog hun villa in Noordwijk in de verkoop staan waarvoor zij net geen drie miljoen vragen. Daar staan de kopers ook niet bepaald in de rij. die villa kochten Erica en Martien afgelopen voorjaar van Kensington-drummer Niles Vandenberg voor 2.7 miljoen.

Niles kocht in 2018 de villa in Noordwijk voor 1.352.00 euro en ging lekker klussen met pa. Ze zagen hun noeste arbeid beloond met een de leuke winst van 1.348.000 euro, toen de Meilandjes de gevraagde prijs van 2.7 miljoen voor hun ‘klusvilla’ neertelden.