€ 1.100.000.000 – Quote 500 2020: Zo rijk is de Familie Van Oranje-Nassau

0

Een bootje, een veelbesproken Grieks vakantieverblijf en de royale bezuiniging op scheerschuim componeren samen het vermogensverhaal van de Oranjes. Een vermogen dat volgens Qoute 1.100.000.000 bedraagt.

“Bij het republikeinse deel der natie was de verontwaardiging groot toen op Prinsjesdag uit de Miljoenennota bleek dat Willem-Alexander en Máxima er volgend jaar 5% salaris bij krijgen. Het koninklijk paar ontvangt € 7,2 miljoen aan inkomen en vergoedingen voor ‘personele en materiële uitgaven’ uit de schatkist. Ook werd bekend dat kroonprinses Amalia vanaf 2022 jaarlijks € 1,6 miljoen ontvangt,” schijft Quote om het vermogen van 1.1 miljard te duiden waarmee de familie in de Quote 500 staat.


Om te vervolgen met: “Juist in tijden van crisis zou de majesteit het goede voorbeeld moeten geven, luidde de kritiek van de antimonarchisten. Ze zagen zich in hun ongenoegen gesterkt toen Willem-Alexander dit jaarnaar verluidt € 2 miljoen neerlegde voor een nieuw speeltje, een Wajer 55 die hij liet aanmeren bij hun vakantiehuis in Griekenland. (Over dat breed uitgemeten herfstvakantietripje zullen we het op deze plek maar niet meer hebben.)”

De conclusie van de makers van de Quote 500? “Tja, de boegbeelden van het koningshuis houden er een royale levensstijl op na, daar is de familie tegenwoordig heel open in. Minder open is men als het aankomt op de dikte van de gezamenlijke portemonnee, dus moeten we benadrukken dat onze schatting ook dit jaar aan de voorzichtige kant is. Maar aangezien Wim-Lex tegenwoordig bezuinigt op scheerschuim noteren we een vorstelijke vermogensstijging.”


Quote schat het vermogen van de Familie Van Oranje-Nassau in 2020 op €1,1 miljard.