LOTERIJ GEWONNEN? BINNENKIJKEN in het met € 15.750.000 DUURST TE KOOP STAANDE HUIS van NEDERLAND

0
De Oudejaarsloterij van de Staatsloterij heeft dit jaar een hoofdprijs van 30 miljoen. De Postcodekanjer, moet u wel delen met de buurtjes, is dit jaar 54.7 miljoen. Wat gaat doen u als u een van die miljoenenprijzen wint? Misschien wel een nieuw huis kopen? Dan is het duurste huis van Nederland misschien wel iets voor u. Het staat in Aerdenhout, heeft 37 kamers, een zwembad, een voetbalveld, en een tennisbaan en nog veel meer leuks. EVEN BINNENKIJKEN?

Het pareltje van de Nederlandse woningmarkt heet buitenplaats ‘Klein Bentveld’ in ligt in Aerdenhout. Samen met het koetshuis, ’t Jagthuys, de overige opstallen en het weelderige park van bijna vier hectaren vormt een statig en vooral schitterend landgoed dat zich bevindt in een glorieuze staat van onderhoud.


Wat u allemaal krijgt voor 16 miljoen (krijgt u een hypotheek voor dat bedrag dan betaalt u net geen €55.000 per maand) is niet mis. Zo heeft landgoed ‘Klein Bentveld’ twee monumentale toegangspoorten aan de lommerrijke Bentveldsweg in Aerdenhout.
De villa, in 1923 gebouwd in classicistische stijl naar een ontwerp van architect Andries de Maaker is geen huis waarin je je verloren voelt, ondanks de oppervlakte van 980 m2, verdeeld over twee woonverdiepingen. De hal is ronduit majestueus en als het haardvuur knappert in de monumentale marmeren haard, dan kom je in de verleiding om je daar in een fauteuil te nestelen met een mooi glas wijn en het verder zo te laten.

Vanaf de entree loopt een zichtlijn door het hart van het huis en de familiesalon naar de achterzijde, waar dubbele deuren openen naar een riant bordes en de schitterende, in terrassen aangelegde parktuin ontworpen door de befaamde landschapsarchitect Leonard Antony Springer. Behalve deze salon biedt de parterre een bibliotheek met aangrenzende zitkamer met open haard, een derde zitkamer met open haard en een vorstelijke dining room.


Aan de rechterzijde van het huis bevindt zich de sfeervolle woonkeuken in klassieke landhuisstijl met hardstenen werkbladen, open haard en een grote schouw met gietijzeren La Cornue fornuis ‘Klein Bentveld’. Op de verdieping vinden een biljartkamer met balkon, een pantry en wc ruimte, vier uiterst riante slaapkamers, drie badkamers, een was- en strijkkamer en de luxueuze master suite met open haard, badkamer met whirlpool, stoomdouche en stortdouche en een garderobekamer van 24 m2. Boven het gehele landhuis een ruime bergzolder (256 m2) en in het souterrain onder meer een geklimatiseerde wijnkelder en een fitnessen wellnessruimte met sauna, zonnestudio, douche en toilet.

De gehele renovatie vond plaats door een dream team van ambachtslieden en specialisten onder supervisie van Van Egmond Interieurarchitectuur. Ook het koetshuis, ’t Jagthuys, het zwembad en bijbehorend romantisch poolhouse, de terrassen, trappen en zelfs de klassieke houten speelhuisjes op het terrein werden minutieus gerenoveerd. De allweather tennisbaan, met charmant huisje met pantry en het kunstgras hockeyveld werden nieuw aangelegd. De magnifieke parktuin werd door tuinarchitect Robert Broekema opnieuw ingericht.

Het koetshuis biedt 292 m2 woonoppervlakte en heeft dezelfde voorname uitstraling als het landhuis. Het is nu in gebruik als representatieve kantoorruimte, maar alle faciliteiten zijn aanwezig om het direct als comfortabel en uiterst stijlvol woonhuis te bestemmen. Ook ’t Jagthuys, nu gebruikt als guesthouse, biedt met ruim 300 m2 woonoppervlak – een heerlijke woonkeuken, living met open haard, sfeervolle eetkamer en drie mooie slaapkamers met twee badkamers op de verdieping.

Kortom: u heeft hier uw eigen ‘koninkrijk’op vier hectaren middenin Aerdenhout. Of, zoals een gekend grootgrondbezitter het ooit onder woorden bracht: ‘Het bewonen van een buitenplaats is een feest. Het gebouw is bijzonder, de ambiance is bijzonder, alles is groot en ruim en heeft allure en het ademt de sfeer van een buitengewoon en rijk leven.’

Kopen? Gewoon even klikken