Duits kenteken – Mazda3 van doodrijder 14-jarige Tamar uit Marken gevonden

0

Een in beslag genomen grijze, Duitse, Mazda3 is zeer waarschijnlijk betrokken bij het dodelijk ongeval in Zuiderwoude, waarbij op 25 juli de 14-jarige Tamar uit Marken om het leven kwam. De familie van Tamar heeft laten weten dat zij het fijn vindt dat het grondige politieonderzoek nu een eerste resultaat heeft opgeleverd. ,,Dat geeft hoop voor de toekomst.” De familie wacht het politieonderzoek nu verder af. “We hebben er vertrouwen in dat er uiteindelijk gerechtigheid komt voor de dader.”

De betrokkenheid van de Mazda3 met Duits kenteken blijkt uit voorlopige onderzoeksresultaten van het NFI. Daarbij zijn sporen op de auto aangetroffen die mogelijk te linken zijn aan het ongeval. In de berm naast de plek van het ongeval werden deeltjes van kunststof gevonden, onder meer een dopje.


Het rechercheteam kwam de auto op het spoor naar aanleiding van een grote hoeveelheid tips. De auto werd in Duitsland gevonden. De politie wist al dat het ging om een auto met witte kentekenplaten. De inzittende(n) van de auto zijn nog niet verhoord. Hun betrokkenheid wordt op dit moment onderzocht. Zo wordt onderzocht wie op het moment van het ongeval de auto heeft bestuurd en hoeveel personen er op dat moment in de auto zaten.

De moeder van de 14-jarige Tamar uit Marken dat dood in de berm van de Zeedijk in Zuiderwoude werd gevonden, Trijntje Boes, deed daags na de dood van van haar dochter in de talkshow Op1 een oproep aan de bestuurder van de auto die haar dochter vermoedelijk had aangereden, zich te melden. Moeder Trijntje: “Ze is nu in de berm achtergelaten als een beest, dit gun je haar niet.’’


“Er is nog veel onzekerheid. Ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader, of degene die in de auto zat de beste antwoorden heeft. Ik doe een oproep aan de bestuurder zich te melden omdat ik rechtvaardigheid wil voor Tamar. Ze was heel zachtaardig en lief en is nu in de berm achtergelaten als een beest. Dit gun je haar niet. Degene die in de auto zat leeft nu misschien met wrok en degene die heeft geen leven meer. Ik kan het Tamar niet meer vragen. Kom over de brug.”

Moeder Trijntje Boes zei ook in de talkshow Op1. “Tamar was een heel lief meisje, heel erg vergevingsgezind, ze bleef ook nooit heel erg lang boos. De persoon in de auto zit ook met wrok, kun je daar mee leven? Ik red Tamar toch niet meer, maar ik heb nog vragen en ik kan het haar niet meer vragen. Ik vermoed dat ze gehoopt heeft dat wij nog in de auto naar haar gingen zoeken, ik weet niet wat er in haar hoofd zat. Ik denk dat de dader of iemand die haar heeft aangereden meer antwoorden heeft. Heeft ze omgekeken, hoe laat is ze overleden? Dat vind ik heel belangrijk. Heb je haar gezien? Ik vind dat voor Tamar gewoon gerechtigheid. Diegene die dit op zijn geweten heeft, heeft ook geen leven meer. Ik ook niet. Kun je dan nog verder leven? Ze is nu in de berm achtergelaten als een beest, dit gun je haar niet.’’