Drankprobleempje? – Tino ‘ik drink champagne als limonade’ Martin weer dronken op podium?

0

Tino Martin trad vrijdag en zaterdag op tijdens een een luxe diner in de Maassilo in Rotterdam waarbij de champagne rijkelijk vloeide. Volgens fans van de zanger had Tino Martin zelf ook een slokje te veel genomen. “Hij stond gewoon dronken op het podium!”. En dat is derde keer in negen maanden dat Tino Martin er van beschuldigd wordt beneveld op het podium te hebben gestaan. Dat zal toch niet niets te maken hebben met wat hij afgelopen oktober zelf zei? Hij zei toen: ‘Ik drink champagne als limonade.’

Had zanger Tino Martin te diep in het glaasje gekeken? vroegen tientallen mensen zich af nadat ze aanwezig waren bij een optreden van de volkszanger in de Maassilo in Rotterdam. Daar stond Martin afgelopen vrijdag en zaterdag op het podium bij een sjeik diner en volgens een deel van de bezoekers kregen niet waarop ze hoopten.


Op een bericht van Shownieuws over Tino Martin reageert een voormalige fan: “Wij waren er vrijdag. Het programma zou van 20.00 uur tot 1.00 duren. Meneer kwam pas op 23.45 opdagen, deed twee liedjes en hield 5 minuten pauze. Om 00.35 was hij klaar. (..) In die drie kwartier zong hij 3x hetzelfde liedjes.” Iemand anders heeft dezelfde ervaring met Tino bij een vorig optreden van hem: “Om 20.00 zou het beginnen. Om 20.45 kwam Tino aankakken en zingen…dus niet. Hij stond gewoon dronken op het podium!.”

“Hij kwam te laat en brak zijn optreden al na 50 minuten af”, schrijft een andere fan. “En dat voor 150 euro. Het is de zoveelste keer, ik ben geen fan meer. Het is al de zoveelste keer dat hij dronken is”, beweert de fan. Ze wil haar geld terug. “En veel mensen met mij. We gaan actie ondernemen.”


Weer een andere fan wil haar geld (150 euro) terug. “En veel mensen met mij. We gaan actie ondernemen”, zegt ze tegen Shownieuws.

 Aan Shownieuws vertelt het management van Tino Martin: “Het filmpje op zijn story gaat over een ander optreden. Is ook niet het filmpje van die avond overigens. Het was €150 per persoon. Mensen kregen hiervoor een 4-gangen diner en een fles Moët-champagne.” Volgens het management van Tino was het optreden ook niet eerder gestopt. “Te kort was het zeker niet. Tino heeft 2 keer ca 35 minuten gezongen (normaliter is een boeking 30 minuten). En dronken was hij zeker niet.”

Dat mag zo zijn, maar begin september 2019 werd de zanger ook al van dronkenschap op het podium beschuldigd. De zanger zong toen behoorlijk onzuiver en stond wat te wankelen op het podium. Ook toen ontkende hij dronken te zijn geweest. “Op sociale media verscheen twee weken geleden een filmpje waarop ik dronken op een bruiloft zou hebben opgetreden” liet Tino Martin aan De Volkskrant weten. “De titel was ‘Tino heeft iets teveel adjes op’. Daarna belde mijn moeder: ‘Jongen, wat heb je nou gedaan?’ ‘Mam’, zei ik, ‘ je bent er niet bij geweest” aldus een geïrriteerde Tino.

Dit lag volgens hem niet de drank, maar aan zijn vermoeidheid. “Van overmatig alcoholgebruik was geen sprake, ik was oververmoeid.” Tino licht toe: “Omdat ik naar buiten zou brengen dat het uit was met mijn vriendin, had ik slapeloze nachten achter de rug.”

Wel was de zanger het ermee eens dat het nergens naar klonk. “Het is niet om aan te horen” zei hij zelfs tegen het publiek op de bruiloft. ,,Mijn eerste lied zong ik niet naar mijn kunnen, ik stond zwaar voor schut” geeft hij toe. “Zal ik nog een aantal nummers proberen?” vraagt hij tijdens zijn optreden. “Dat heb ik toen gedaan.”Eind december 2019 vroegen fans na een optreden van Tino Martin in Leiden zich ook al of Tino Martin een slok te veel op had. De reacties onder op het filmpje van het optreden op internet logen er niet om. Zo schreef iemand: “Omg.. dit is echt erg.. wat zonde zeg!” en een ander reageert met: “Dat noemt zich professioneel artiest.” Net als in september wordt er gesuggereerd dat de zanger dronken zou zijn. “Die is gewoon zat als een kanon”, concludeert iemand, terwijl een ander persoon vraagt: “Heeft hij gedronken?”

Zijn manager, Johnny Sap, liet toen aan De Telegraaf weten dat het optreden ’erg goed’ ging en er ’niks aan de hand was’. Verder wenst hij niet op de kwestie in te gaan.

Zeker is wel dat Tino Martin wel een slokje lust. Zeker als het om champagne gaat. “Weet je waar ik dol op ben? Champagne. Och man, als zo’n mooie witte fles Moët & Chandon op tafel staat in een ijskoeler, dan is het helemaal compleet. Ik drink het als limonade, zo lekker is het”, aldus Martin in weekblad Party.