Drank & Drugs – Na Gordon vervalt ook André Hazes in zijn oude fout

0

Stoppen met drank of drugs is nog niet zo makkelijk. Had Gordon eind mei een terugval, nadat hij zich in juli 2019 in een afkickkliniek liet opnemen voor een behandeling van zijn alcohol- en drugsverslaving ook André Hazes verviel in zijn oude fout.

André Hazes is sinds de COVID-19-uitbraak meer gaan sporten en ook probeert hij alcohol vaker te laten staan. Toch is dit niet altijd even makkelijk voor hem, vertelt de 26-jarige zanger in een interview met Nieuwe Revu.


“Kort geleden had ik nog een moeilijk moment, toen ik met de jongens een nummer moest spelen voor tv en zij voorafgaand aan de uitzending buiten in de zon een pilsje zaten te drinken.” maar Hazes wist zich te beheersen.

De Leef-zanger is wel zo eerlijk om te vertellen dat hij in de laatste maanden één keer ‘de fout’ in is gegaan. “2,5 maand geleden nog was ik in de studio en dacht ik dat een biertje geen kwaad kon. Ik ben drie weken lang 25 procent van mijn kracht kwijt geweest nadat ik één biertje had gedronken.”


Door het rondwarende coronavirus zat Hazes de afgelopen maanden, net als de rest van Nederland vaak thuis. de tijd doodde hij met veel sporten. “Sinds het begin van de coronatijd is mijn oom, ooit Nederlands kampioen powerliften, een belangrijke rol in mijn leven gaan spelen.” Die oom helpt hem niet alleen om gemotiveerd te blijven, maar geeft hem ook advies over voeding en trainingen.

Hazes zegt dat hij er gewoon fit wil uitzien. “Als ik kijk naar de andere artiesten in het vak, dan ziet niemand er echt afgetraind uit.” De zanger mag dan het lichaam van oud-bodybuilder Arnold Schwarzenegger te bewonderen, zo ‘fit’wil hij nu ook weer niet worden.   “Het lichaam dat hij had in zijn Olympia-tijd vind ik het mooiste lijf dat er is, al zou ik zelf nooit zo ver gaan. Ik wil niet voor lul staan als ik op het podium naar de mensen zwaai.”

Dronk André Hazes een verboden biertje zanger Gordon, die eind mei een terugval gehad, nam aanzienlijk meer. “Drank, coke, alles. Ik ben vier dagen helemaal van de wereld geweest. Alle ingrediënten voor een terugval kwamen bij elkaar.”

Wie wat bewaart, zoals Gordon zijn KLM-huisjes met jenever, heeft wat in tijden van nood

Die terugval wijtte hij overigens aan de coronacrisis. “Mijn therapie viel weg, de AA-meetings vielen weg. Ik had geen drank meer in huis, maar dan ga je toch zoeken.” Zijn zoektocht leidde hem uiteindelijk naar zijn KLM-huisjes gevuld met jenever en het telefoonnummer van zijn dealer.Gordon zei eerder dat hij op het hoogtepunt van zijn verslaving 25 wodka-cola en 4 gram cocaïne consumeerde op één avond in het weekend.