Door Parkinson getroffen zangeres Linda Ronstadt verkoopt haar landgoed in Tucson

0
De door de ziekte van Parkinson getroffen zangeres Linda Ronstadt verkoopt haar landgoed in Tucson


Zangeres Linda Ronstadt vond een nieuwe plek die voelt als thuis, dus verkoopt ze haar huis in Tucson, Airzona.
Twee jaar geleden werd bij de Amerikaanse countryzangeres Linda Ronstadt de ziekte van Parkinson geconstateerd en dat betekende het einde van haar zangcarrière.

Ronstadt speelde een sleutelrol in de formatie van countryrockband Eagles en scoorde in 1975 haar eerste hit in Nederland met You’re No Good, twee jaar later gevolgd door de wereldhit It’s So Easy. Haar grootste hit was Don’t Know Much, een duet met Aaron Neville, dat begin 1990 de zesde plek bereikte.


Ronstadt, die naar San Francisco jaar verhuisde toen zij hoorde dat ze Parkinson had, verkoopt haar landgoed in Tucson waar zij het merendeel van haar leven woonde, nu voor $ 1.495.000.

Het landhuis in Spaanse stijl huis werd oorspronkelijk gebouwd in 1929. Het heeft bijna 500 vierkante meter aan leefruimte en beschikt over vijf slaapkamers en vier badkamers. De stijl van het huis staat voor de jaren 20 uit de vorige eeuw. Dat betekent ruim gebruik van tegels, roze gips, smeedijzeren accenten en gebogen deuren en ramen.
De woonkamer heeft een mooi houten balken plafond, een open haard en openslaande deuren naar de tuin. De keuken heeft veel kastruimte en moderne apparatuur.


De master bedroom heeft gebogen ramen en een open haard. Het tegelwerk in de master badkamer geeft de kamer een art deco look.

Buiten drie patio’s, een zwembad en spa, een gastenverblijf en een wit speelhuisje voor kinderen.