Dood gevonden in badkuip: voormalig kindster AARON CARTER (34) overleden

0

Aaron Carter is zaterdag dood aangetroffen in zijn badkuip in zijn huis in Californië. De 34-jarige Amerikaanse zanger had als tiener meerdere hits had in de jaren negentig. Aaron was de jongere broer van Nick Carter, de zanger van de Backstreet Boys. Aaron laat zoon Prince achter.

Volgens de Amerikaanse site TMZ is het lichaam van Carter gevonden in zijn badkuip. De recherche vond geen bewijs voor geweld, schrijft TMZ. Woordvoerders van zijn familie hebben zijn dood bevestigd. De doodsoorzaak is nog onbekend. Carter raakte in het verleden door uiteenlopende verslavingen in de problemen en zocht meermaals hulp bij een afkickkliniek. Ook mocht hij in 2019 en 2020 geen contact opnemen met zijn broer Nick, omdat hij hem met de dood bedreigd had. In 2012 overleed zus Leslie aan een overdosis.


Bijna een jaar geleden werd Prince, het kind van Carter en verloofde Melanie Martin, geboren. Een week na de geboorte scheidde de zanger van de moeder van de baby. Op sociale media zei Aarondat zijn familieleden daarbij betrokken waren. Hij beschuldigde hen onder meer van leugens. Later gingen er geruchten dat de twee weer bij elkaar waren. Martin zegt nu in een verklaring dat de familie van Carter hoopt dat hun privacy wordt gerespecteerd. “We zijn nog bezig met het accepteren van deze ongelukkige realiteit”, laat ze weten.

Aaron Carter werd populair in de jaren negentig, toen hij nog heel jong was. Hij brak in 1997 op 9-jarige leeftijd door met het nummer Crush on you, een cover van het gelijknamige nummer van The Jets uit 1985. In de jaren daarna bracht hij nog drie albums uit, waaronder de hit I Want Candy in 2000. Ook was hij te zien als acteur in televisieseries en films. In 2018 probeerde de zanger zijn muzikale loopbaan nieuw leven in te blazen. Ook ging hij weer op tournee met zijn nieuwe album, Love.