Dirk Kuijt maakt zich na scheiding grote zorgen om zijn kinderen

0

Na 22 lief en leed besloot Dirk Kuyt vorig jaar een eind te maken aan zijn 17-jarig huwelijk met Gertrude met hij vier kinderen heeft: tieners Noelle, Roan Dirk, Jorden, en Aidan Benjamin van negen. En over die kinderen maakt de ex-voetballer, die inmiddels een nieuwe relatie heeft zich zorgen. ‘Ik maak me gewoon heel veel zorgen om mijn kinderen.

De oud-voetballer wilde de breuk met zijn vrouw eigenlijk helemaal niet met de media delen. Toch werd hij voor zijn gevoel gedwongen, vertelt hij in Villa Oranje. ‘Ik maak me gewoon heel veel zorgen om mijn kinderen. Ik had helemaal niet de behoefte om met Nederland te delen dat ik gescheiden ben, maar je wordt bijna gedwongen door de media om dat te delen, terwijl ik juist rust wil omtrent die situatie, voornamelijk voor mijn kinderen.’


In zijn woonplaats Noordwijk wordt de voormalige stervoetballer ook nauwelijks met rust gelaten. ‘Daar heb ik soms wel moeite mee, dat je de volgende dag door mensen wordt aangesproken omdat ze willen weten wat je de dag ervoor gedaan hebt. Al is het dat je alleen maar uit eten bent, of een fiets koopt, of wat dan ook, maar niet dat je die vrijheid hebt. Dat had ik wel meer in Liverpool of Istanbus’, aldus Dirk. ‘Wesley (Sneijder, red.) is een beetje Nederland-moe, en dat heb ik eigenlijk ook weleens.’

Na bijna één jaar van geheime afspraakjes durven Dirk Kuijt en zijn nieuwe geliefde Kate Ruinemans afgelopen mart eindelijk in het openbaar te laten zien hoe verliefd zij zijn. Tot dan toe deden Dirk en Kate er alles aan om niet samen gezien te worden. Kuijt wilde ex-vrouw Gertrude en de kinderen niet onnodig pijn doen. Z


Kuijt en Kate kenden elkaar toen al minimaal anderhalf jaar, want in augustus 2019 werkten de twee samen en werden ze gespot tijdens een jaarlijkse zomerborrel van de Dirk Kuyt Foundation. Volgens de oud-voetballer is het echter per­tinente onzin dat hij zijn ex-vrouw Gertrude bedrogen heeft tijdens hun huwelijk.

Nadat de scheiding vorig jaar zomer bekend werd, ging het verhaal dat de relatie al lange tijd gaande was en dat Gertrude zélf moest ontdekken dat haar man een ander had.