De reden dat hij al meer dan jaar spoorloos is: ‘PIERRE KARTNER kreeg herseninfarct’

0

Al meer dan een jaar is er niets vernomen van Pierre Kartner (87). Vader Abraham lijkt van de aardbodem verdwenen. Meer dan een jaar na Pierre’s verdwijning, lijkt er eindelijk meer duidelijk over de toestand van de muzikant. ‘Pierre heeft vorig jaar een herseninfarct gehad,’ zegt een ingewijde.

De zanger en liedjesschrijver lijkt zich van de ene op de andere dag volledig te hebben teruggetrokken. Meer dan een jaar na Pierre’s verdwijning, lijkt er eindelijk meer duidelijk over de toestand van de muzikant. ‘Pierre heeft vorig jaar een herseninfarct gehad,’ vertelt een bron stellig aan Story.


‘Hij verbleef tijdens zijn revalidatie enkele maanden in revalidatiekliniek De MARQ in Breda. Pierre is een half jaar geleden vertrokken uit De MARQ, hij verbleef daar tijdelijk. Na zijn ontslag werd afgesproken dat de communicatie via zijn zoon Walter zou verlopen. Toen Pierre De MARQ verliet was hij gewoon aanspreekbaar.’

Zeker sinds oktober 2021 is er niets meer Pierre vernomen. De telefoon nam hij niet meer op. Zijn huis in Breda leek verlaten. Zijn zoon Walter wil geen opheldering geven. Het verhaal ging dat Pierre met zijn vrouw Annie naar hun vakantiewoning aan de Côte d’Azur in Frankrijk was vertrokken uit angst corona op te lopen. het verhaal ging dat Kartner panisch was deze ziekte op te lopen. In hun huis in Zuid-Frankrijk zou artistieke alleskunner Kartner zich op het schilderen hebben gestort.


Een gerucht gevoed door het feit dat de zanger in het verleden ook al eens van de radar verdween en achteraf in Frankrijk bleek te zitten. Dat Pierre Kartner lijkt te zijn verdwenen baart zijn fans grote zorgen. Kort voor de coronapandemie bracht Pierre Kartner nog een single uit, waarmee hij de boeren een hart onder de riem wilde steken.

Een laatste single die nog steeds actueel is. Zonder boeren geen eten luidt de titel van het liedje waarin Pierre nadrukkelijk de kant van de agrariërs kiest in het zich voortslepende stikstofdebat.